Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Dievča (†12) umývali pred pohrebom, keď zrazu ožilo! Po hodine zažila rodina ďalší šok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PROBOLINGGO - Dvanásťročné dievča z Indonézie bolo prehlásené za mŕtve. Podľa lekárov mu zlyhalo srdce. Ukázalo sa ale, že aj lekári sú len ľudia a robia chyby. Školáčka totiž stále žila. "Zmŕtvychvstanie" nastalo pri umývaní jej tela. Všetci zostali v nemom šoku, radosť však netrvala dlho.

Siti Masfufah Wardahová skončila 18. augusta v nemocnici v meste Probolinggo na Jáve, pretože mala problémy so srdcom a cukrovkou. Zrazu prestala dýchať a lekári skonštatovali už len smrť. Krátko nato rodičia prišli vyzdvihnúť telo svojej dcéry, aby ho umyli a pripravili na pohreb. Približne 90 percent indonézskej populácie sú moslimovia a tí veria, že rodiny musia pred pohrebom umyť mŕtve telo.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Zatiaľ čo bolo Sitino telo vo vani, dievča akoby zázrakom ožilo. "Keď sme umývali telo, jej teplota náhle stúpla a otvorila oči. Zistili sme, že jej opäť bije srdce a dokonca sa pohla," uviedol 40-ročný otec Ngasiyo. Rodičia okamžite upovedomili lekárov. Tí zostali v šoku a čo najrýchlejšie prišli do domu rodiny. Ukázalo sa však, že radosť bola predčasná. Masfufah žila len ďalšiu hodinu a napokon umrela. 

FOTO Starenku (83) vyhlásili za mŕtvu, o 10 hodín neskôr ožila! Šokujúce slová kňaza

Z lekárskeho hľadiska sa takéto stavy dejú z dôvodu návratu spontánneho obehu, ktorý je nazývaný aj Lazarov syndróm. Stáva sa to v prípade, keď pacient umrie na zlyhanie srdca. Podľa štúdie uverejnenej v časopise Journal of Royal Society of Medicine sa to vo väčšine prípadov stáva desať minút po smrti.

Viac o téme: PohrebZmŕtvychvstanieIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu