Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Žena na schodoch nakrútila obrovského potkana: Ale keď zbadala, čo si nesie v papuli!

(Zdroj: Youtube/Bad News)

NEW YORK - O obrovskú "reklamu" siete rýchleho občerstvenia McDonald's sa postaral vypasený hlodavec, ktorého zachytila na video užívateľka Twitteru. Vidno na ňom, ako potkan so svojím úlovkom uteká po schodoch do metra. Zverejnené zábery rozpútali aj diskusiu týkajúcu sa populácie mestských potkanov, ktoré žijú v dokonalej symbióze so svojím prostredím.

Zvyšky potravy váľajúce sa po verejných priestranstvách sú obrovským lákadlom pre potkanov. Aj ten z tohto videa si takto pochutnal, keď narazil na škatuľu so zvyškom jedla pochádzajúceho z McDonaldu. Nadrozmerný hlodavec ju objavil na schodoch metra v New Yorku, kde ho pri tom nakrútila jedna dievčina. Video zverejnila na Twitteri, kde ho okamžite okomentovali stovky užívateľov. 

Odborníci tvrdia, že hlodavce sú v mestskom živote rovnako stresované ako ľudia a v rámci zachovania pohodlia konzumujú tiež nezdravé jedlá. Potkany žijúce v husto osídlených mestách, ako je New York, sú tiež viac vystavené chorobám a zdravotným problémom, ktorých príčinou sú práve nezdravé potraviny. 

FOTO Rodina si domov doniesla hada: Keď zbadali, čo má na hlave, vybuchli od smiechu

Podľa výskumu "Genetická adaptácia potkanov v New Yorku" zverejnenom v časopise BioRxiv sú organizmy týchto hlodavcov nútené prispôsobiť sa okoliu, a teda aj strave konzumovanej vo veľkých mestách, ktorá obsahuje veľký podiel spracovaných cukrov a tukov. K tomuto výsledku sa dopracoval genetik Arbel Harpak, ktorý pozoroval štyristo hnedých potkanov z celého New Yorku. Ich genómy porovnával s genómami krýs z vidieckej Číny, odkiaľ pochádza druh z videa. Po skončení všetkých analýz odborníci zaviedli výstižný názov "pizza potkan", ktorým klasifikovali druh mestského potkana.

Viac o téme: New yorkPotkan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu