Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Populárna youtuberka (6) láme rekordy: Zarába toľko, že sa vám z toho čísla zatočí hlava

(Zdroj: Youtube/Boram Tube ToysReview)

SOUL - Šesťročná juhokórejská YouTube hviezda spoločne so svojimi rodičmi kúpila nehnuteľnosť v hodnote niekoľkých miliónov eur. Malá Boram je vo svojej krajine mimoriadne populárna, jej dva youtubové kanály sleduje viac ako 30 miliónov ľudí. A patrične na tom aj zarába.

Nehnuteľnosť v najbohatšej časti juhokórejskej metropoly Soul kúpila spoločnosť Boram Company, ktorú založili rodičia dievčatka. Ide o päťposchodovú budovu, za ktorú zaplatili v prepočte 7,2 milióna eur. Môže to znieť ako obrovská suma peňazí, nie však pre niekoho, kto zarába vyše dva milióny eur mesačne.

Videá Boram priťahujú obrovské množstvo divákov. Dievčatko zarába viac ako ktorýkoľvek juhokórejský youtuber vďaka príjmom z marketingu. Jej úspech však v mnohých vyvoláva obavy, že je zneužívaná zo strany rodičov.

V roku 2017 skončili pred súdom za to, "že získavajú finančný zisk tým, že dieťa privedú do situácií, ktoré mu môžu spôsobiť duševný nepokoj a tieto zábery distribuujú ďalej, čo môže mať negatívny vplyv na maloletých divákov, ktorí videá sledujú". Nevhodné videá už viac nie sú prístupné verejnosti a rodičia malej Boram sa verejne ospravedlnili.

Boram nie je jedinou minimilionárkou vďaka YouTube. Sedemročný Američan Ryan Kaji minulý rok zarobil v prepočte takmer 19 miliónov eur, jeho kanál sleduje viac ako 20 miliónov ľudí.

Viac o téme: Youtube Boram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu