Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ženu (40) znetvorila nebezpečná závislosť: Otrasné dôsledky na FOTO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

NEWPORT BEACH - Kory Feltzová z Kalifornie milovala soláriá. Keď mala 27 rokov, na lýtku si nahmatala hrčku, z ktorej sa neskôr vyvinula rakovina kože. Zákerné ochorenie sa bohužiaľ rozšírilo aj do tváre, chirurgovia preto museli žene odstrániť polovicu pier. Dnes ľudí varuje pred touto nebezpečnou chorobou a najmä aktivitami, ktoré boli jej spúšťačom.

Svojej láske k soláriám Kory prepadla po tom, ako jej okolie často vyčítalo jej bledú pokožku. Do solária chodila trikrát do týždňa, no iba zriedka sa natrela krémom na opaľovanie. Keď si nahmatala hrčku na nohe, spanikárila a zašla k dermatológovi. Ten zistil, že ide o spinocelulárny karcinóm, bežnú formu rakoviny kože. Američanka podstúpila operačný zákrok, počas ktorého hrčku odstránili a následne chodila na pravidelné kontroly. 

Ženu (40) znetvorila nebezpečná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

O niekoľko rokov sa Feltzovej na perách objavila hrčka, no myslela si, že je to len vyrážka, ktorá skôr či neskôr zmizne. Snažila sa ju vytlačiť, no nevytiekla z nej žiadna tekutina. Dala si ju preto chirurgicky vyoperovať.

Testy ukázali, že hrčka bola rakovinotvorná. Chirurgovia preto museli pacientke odstrániť z pier viac tkaniva, ako pôvodne plánovali. To spôsobilo zjazvenie a deformáciu pier. Korry podstúpila následne dve korekčné operácie, aby mohla jesť a hovoriť. "Zobudila som sa asi po piatich hodinách a polovica mojich pier bola preč," spomína Kory, ktorá pracuje ako realitná maklérka. 

Ženu (40) znetvorila nebezpečná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dlho však bojovala s tým, že perami nevedela hýbať. Lekár je predpísal chemoterapeutický krém, ktorý mal zahubiť rakovinové bunky. Síce vysúšal jej pokožku, v dôsledku čoho mala veľké bolesti, no svoj účel napriek všetkému splnil. Feltzová sa teraz snaží upozorniť ostatných, aká dôležitá je ochrana pokožky. "Mám obrovskú jazvu, divne tvarovanú peru, problémy s rečou a v noci mávam nočné mory o tom, ako ležím na chirurgickom stole," hovorí smutne.

Ženu (40) znetvorila nebezpečná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Kory Feltz)

Kory si želá, aby mohla vrátiť čas a svoju chybu napraviť, lenže to nie je možné. Ľuďom odkazuje, aby brali rakovinu kože vážne, pretože je mimoriadne nebezpečná a často sa končí smrťou pacienta. 

Viac o téme: SoláriumOpaľovanieRakovina kože
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu