Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Dana (32) sa prestala holiť: Gynekológ zdvihol plachtu a spadla mu sánka

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

PORTLAND - Tridsaťdvaročná Dana z amerického štátu Oregon je známa pod prezývkou Lady Sasquatch, za ktorú vďačí svojmu abnormálnemu ochlpeniu po celom tele. Po rokoch holenia a márnych pokusov o redukciu ochlpenia prijala svoje telo také, aké je. Podľa jej slov by ženy nemali pociťovať prirodzenú potrebu holiť sa.

Dana si začala holiť nohy ako osemročná a keď mala dvanásť rokov, začala si vytrhávať obočie a bieliť fúzy. Po dlhých rokoch ju začal vyčerpávať čas strávený holením, depilovaním či voskovaním ochlpenia na nohách, pod pazuchami, na intímnych partiách, bruchu, rukách, dlaniach a prstoch. Holenie jej neustále dráždilo pokožku a ochlpenie rýchlo dorastalo späť. Pred piatimi rokmi podstúpila laserový zákrok na zbavenie ochlpenia, bol ale absolútne neúčinný.

FOTO Dana (32) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Veľa ľudí si moje ochlpenie všimlo už keď som bola malá, pretože som vyrastala v teplej oblasti a stále som nosila šortky. Deti vždy komentovali, koľko tmavých chlpov mám na nohách," prezradila trojnásobná matka. 

FOTO Dana (32) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jej gynekológ nakoniec zistil, že trpí hirsutizmom, čiže stavom, ktorý spôsobuje nadmerný rast ochlpenia. "Bola som na bežnej prehliadke, bolo to prvýkrát po tom, ako som sa úplne prestala holiť. Môj gynekológ nadvihol plachtu a spadla mu sánka. Nemyslím si, že niekedy videl viac zarastenú ženu," povedala Dana. Skontroloval aj jej krk, brucho a tvár a poslal ju na hormonálne testy. 

FOTO Dana (32) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po stanovení diagnózy bola Američanka o niečo pokojnejšia, podľa jej slov bolo príjemné vedieť, že jej problém má odborný názov. Pred dvomi rokmi sa jej priateľ Steve dokonca opýtal, prečo toľko času mrhá holením a zakrývaním svojej pokožky. Podporil ju v tom, aby zahodila všetky žiletky a prijala svoje telo také, aké je. Jeho radu poslúchla. Dana v súčasnosti svoj nový chlpatý výzor prezentuje na instagramovom účte, kde inšpiruje ostatných ľudí k tomu, aby sa mali radi takí, akí sú. Na poznámkach cudzích ľudí o jej ochlpení sa dnes už len smeje. Starostlivosť o vlastné telo nie je v Daninom pomínamí len o manikúre alebo pedikúre, ale predovšetkým o počúvaní vlastného tela a rešpektovaní toho, čo chce a potrebuje. "Chlapi majú veľa chlpov a nie sú nechutní, to isté aj vy, všetci sme nádherní," dodáva na záver. 

Viac o téme: OchlpenieChlpatá žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu