Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladík sa v dovolenkovom rezorte nechtiac dotkol ženy na šmykľavke: Šokujúci koniec príbehu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠARM AŠ-ŠAJCH - Izraelský Arab dostal v Egypte rok väzenia za to, že sa na vodnej šmykľavke v letovisku Šarm aš-Šajch dotkol ženy a urazil tak jej česť. Informoval o tom izraelský denník The Times of Israel. Devätnásťročný Júsuf Asam je podľa denníka v egyptskom väzení od vlaňajšieho apríla, kedy sa incident stal.

Podľa mladíka otca egyptské úrady poslali jeho syna do väzenia napriek tomu, že mu žena odpustila. Obe rodiny sa podľa Chálida Asama dohodli na urovnaní sporu a finančnej kompenzácii. Žena, ktorá si najprv na mladíka kvôli dotyku na šmykľavke sťažovala, uznala, že sa jej nedotkol schválne.

Júsufov otec kritizoval izraelské ministerstvo zahraničia, že jeho synovi nepomohlo. Zašpekuloval tiež, že izraelské úrady by synovi určite pomohli, keby bol Žid. On je ale Arab z beduínskej dediny na juhu Izraela. Izraelské ministerstvo zahraničia obvinenia odmietlo. "Ide o prípad izraelského občana, ktorý dostal a stále má plnú konzulárnu podporu od našej ambasády v Káhire aj od ústredia v Jeruzaleme," uviedol úrad. 

Viac o téme: DovolenkaVäzenieDotykEgyptŠarm aš-Šajch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu