Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nemecký prezident bude hosťom ponúkať len nemecké jedlá a nápoje

Nemecký prezident Horst Köhler
Nemecký prezident Horst Köhler

BERLÍN - Preč s medzinárodnou kuchyňou!, rozhodol nemecký prezident Horst Köhler. Hlava Nemecka na doporučenie svojich poradcov nariadil, že na recepciách a oficiálnych obedoch, či večeriach budú hosťom podávať len nápoje a jedlá nemeckej výroby. Má to prispieť ku zlepšeniu medzinárodnej povesti nemeckej kuchyne.

Prezidentov šéfkuchár Jan-Göran Barth poukázal na to, že napríklad vo Francúzsku by nikoho ani nenapadlo servírovať významným návštevám zahraničné jedlá. "Francúzi nám predvádzajú, ako sa to má robiť," povedal Borth. Napríklad moselský sekt, ktorý sa stáva uznávaným druhom, je podľa neho v poslednej dobe už taký dobrý, že si ho aj skutoční znalci mýlia s pravým šampanským.

Politický magazín Cicero označil zmenu jedálneho lístka dokonca za "gastro-sofistickú kultúrnu revolúciu". S "nevlasteneckými žranicami" je koniec, zdôraznil.

V berlínskom zámku Bellevue, oficiálnom sídle nemeckého prezidenta, budú podávať nielen nemecké vína a sekty, ale dokonca aj whisky z Bavorska alebo grappu z vinárskej oblasti Sála-Unstrut. Pochopiteľne aj minerálky budú len z nemeckých prameňov, rovnako ako oleje alebo soľ.

Len namiesto campari sa zatiaľ nenašla rovnako hodnotná nemecká náhrada, povzdychol si Cicero.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu