Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na počesť mŕtvej mamy si nechala urobiť tetovanie: O sedem rokov neskôr sa dozvedela krutú pravdu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Pred návštevou tetovacieho štúdia by ste si mali overiť, komu zverujete svoje telo rúk. Nemáme na mysli iba dostatočnú hygienu prostredia a umelecké danosti tetovača, ale aj to, do akej miery ovláda a dokáže rozoznať symboliku vzorov a motívov, ktoré ponúka. Inak môžete šliapnuť pekne vedľa ako žena, ktorá sa o svoju skúsenosť podelila na internete.

Príbeh, ktorý na portáli Mumsnet.com určenom pre rodičov zverejnila anonymná prispievateľka, by si mali prečítať zrejme všetci, ktorí si plánujú nechať urobiť tetovanie. "Keď som bola tínedžerka, zomrela mi mama," začína svoje rozprávanie. "Rozhodla som sa nechať si urobiť tetovanie, ktoré by mi ju stále pripomínalo." 

Mladíkovo tetovanie na FOTO poriadne mätie ľudí: Tušíte, čo ním chcel povedať?

Tetovačovi vraj vysvetlila, že chce čínsky znak, ktorý symbolizuje slovo "matka". Zo salónu odkráčala v domnienke, že má na zápästí tetovanie, ktoré chcela. Až o sedem rokov neskôr ju jedna Číňanka, s ktorou pracovala, vyviedla z omylu. Žene vysvetlila, že jej vytetovaný vzor je iba akási nejasná skomolenina, ktorá vôbec nič neznamená. 

Na počesť mŕtvej mamy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Cítim sa byť oklamaná. Oni mi vyberali ten symbol, jasne som im popísala, čo ním chcem vyjadriť," hovorí sklamane. V salóne vraj zaplatila sto libier (113 eur), lenže po rokoch nemá šancu, aby jej peniaze vrátili späť. Svojím príbehom chce preto aspoň upozorniť ostatných, aby si tetovacie štúdio vyberali veľmi starostlivo a s výberom vzorov a motívov sa nespoliehali iba na názor jedného tetovača. 

Viac o téme: Tetovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu