Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V zahraničí dopujú zvieratá viagrou, u nás musia ich vášne krotiť

Somáre majú chuť na sex skoro stále. Zobraziť galériu (4)
Somáre majú chuť na sex skoro stále.

BOJNICE - Láska medzi zvieratkami v bojnickej zoo len tak prekvitá. Kým v zahraničných zoologických záhradách musia dávať zvieratkám viagru, alebo im premietať sexi videá, aby sa začali páriť, v bojnickej zoo majú zvieratká chuť na párenie aj bez toho. Majú tu skôr opačný problém. Hlavne malé poloopičky lemury musia krotiť, aby sa toľko nerozmnožovali!

„Zvieratám nepodávame viagru, ani ich inak nemotivujeme. Skôr máme opačný problém. Napríklad párenie lemurov musíme regulovať. Inak by sa nám premnožili,“ povedal riaditeľ zoo Vladimír Šrank. Problém je aj s extrémne plodným kozorožcom kaukazským. „Tento druh chováme už roky. Každý rok sa nám narodí niekoľko mláďat,“ vysvetlil V. Šrank. Podľa neho sa situácia rieši vytvorením takzvaných samčích skupín, kam samičky nemajú prístup.

„Problém nie je s ťavami ani so somármi,“ dodal riaditeľ. Páriť sa nechce iba niekoľko zvierat, medzi nimi aj druh žeriava - žurav kráľovský. „Samčeky so samičkami sa ťažko dávajú dohromady. Nevedia si na seba zvyknúť, doteraz sa nám ich nepodarilo odchovať,“ dodal riaditeľ.

Špecifický problém majú zamilované orangutany Momo a Nanga. Napriek tomu, že sa milostným aktivitám venujú dosť často, nikdy nebudú mať potomkov. Samca vykastrovali, pretože nie je čistokrvný. Milencov preto čaká krutá rozlúčka, po ktorej Nange vyberú plodného samčeka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu