Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bermudský trojuholník má ďalšiu záhadu: Podivný nový ostrov v najobávanejšej oblasti

Shelly Island Zobraziť galériu (2)
Shelly Island (Zdroj: Instagram/chadonka)

HAMILTON - V oblasti Bermudského trojuholníka sa sformoval nový záhadný ostrov, ktorý obyvateľov legendami opradenej lokality neprestáva fascinovať. Ľudí zaráža najmä to, že ešte minulý rok po ňom neboli žiadne stopy.

Ostrov prezývaný „Shelly Island“ vyrástol v priebehu niekoľkých mesiacov v miestach, kde sa záhadne strácajú lode a miznú lietadlá. Odvtedy priťahuje pozornosť verejnosti. Podľa miestnych vyzeral ešte v apríli len ako malý hrboľ.

Rozlúsknutie záhady Bermudského trojuholníka na dosah? Odborníci tvrdia, že poznajú riešenie

Nový ostrov s piesočnou plážou je od pevniny vzdialený len okolo 45 metrov. Tvoria ho predovšetkým schránky lastúrnikov. V oblasti však žije veľa žralokov a vo vode sa vyskytujú silné prúdy, ľudia sa mu teda radšej vyhýbajú. Či sa ešte ostrov bude meniť a zväčšovať, ukáže až čas. Niektorí z Bermuďanov si však podľa zahraničných médií myslia, že by mohol zmiznúť práve tak rýchlo, ako aj vznikol.

Bermudský trojuholník má ďalšiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/chadonka)

Oblasť s rozlohou vyše milión kilometrov štvorcových sa preslávila podivnými anomáliami i záhadným miznutím lodí, lietadiel a ponoriek, jej názov sa vžil ako jazykový termín pre neriešiteľné záhady. Neobvyklé anomálie a podivné úkazy zaznamenal v oblasti Bermudského trojuholníka už Krištof Kolumbus v roku 1492. Podľa jeho denníka sa kompas správal čudne a nad morom preletel ohnivý pás, námorníci videli pohybujúce sa svetlo a neobvyklé záblesky. Prvé štyri historicky zdokumentované zmiznutia v tejto oblasti sa stali v rokoch 1782 až 1812. 

 

Viac o téme: ZáhadaBermudský trojuholníkNový ostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu