Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lovec chytil monštrum na FOTO: Gigantická žaba vydesila internet

Lovec s Frogzillou
Lovec s Frogzillou (Zdroj: Facebook/South Texas Hunting Assoc.)

AUSTIN - Len ťažko možno prísť na meno bytosti, ktorý ulovil Markcuz Rangel 24. mája v texaskom rybníku. Vyzerá ako žaba monštruóznej veľkosti. Obra z rybníka lovec pomenoval Frogzilla a ukázal ho celému svetu.

Ani žaba, ani obluda. Muž z Texasu zverejnil na sociálnej sieti fotografiu svojho úlovku príšerného vzhľadu a enormných rozmerov. Kým bežná žaba je veľká ako dlaň, „Frogzilla“ vyzerá ako malý krokodíl. Lovec ju údajne chytil v rybníku na ranči blízko Batesville.

Rybári verili, že v rieke desaťročia pláva monštrum na FOTO: Chytili ho!

Fotografia vyvolala na internete obrovský rozruch, ale viacerí namietajú, že by mohla byť falošná a zavádzajúca. Nepozdávajú sa im najmä dlhé tmavé „vlasy“ Frogzilly. Podozrenie z podvodu vzbudzuje aj údajná váha monštra. Lovec uviedol, že žaba vážila necelých šesť kilogramov, čo sa niektorým užívateľom zdá byť vzhľadom na jej veľkosť primálo.

Texaský ochranár prírody Steve Lightfoot k fotografii dodal, že zviera môže byť skutočné, dokonca môže ísť o naozaj veľkú žabu, ktorá sa javí byť ešte väčšia vďaka optickému klamu. Podobnú fintu používajú aj rybári, keď úlovok priblížia k objektívu, aby sa ním pochválili a vzbudili rešpekt, vysvetlil pre britský portál Mirror odborník.

Viac o téme: ŽabaúlovokMonštrumFrogzilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu