Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

United Airlines opäť pod paľbou kritiky: Záhadná smrť v nákladnom priestore lietadla

United Airlines lieta v škandáloch
United Airlines lieta v škandáloch (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Americká letecká spoločnosť United Airlines opäť raz lieta v problémoch. Tentokrát kvôli úmrtiu zvieraťa na palube svojho lietadla, ktoré prepravovala z Londýna do Chicaga.

Čo týždeň, to škandál. Po tom, ako násilím vyviedli z lietadla pasažiera kvôli nedostatku miesta a invalidnú starenku donútili celú cestu trpieť, už niekoľko dní vyšetrujú uhynutie obrieho králika. Deväťdesiat centimetrov dlhé zviera menom Simon putovalo k novému majiteľovi, ale po prílete na chicagské O'Harovo letisko bolo nájdené mŕtve. 

Aerolinky vo vyhlásení zaslanom BBC uviedli, že sú zo Simonovho úmrtia smutné a okolnosti jeho smrti vyšetrujú. Pre United Airlines to tak ďalšia negatívna publicita. Britský denník The Sun píše, že desaťmesačný Simon bol synom najväčšieho králika na svete, 1,3 metra dlhého Dariusa.

Majiteľka nebohého zvieratka, Annette Edwardsová, uviedla, že králika tri hodiny pred odletom prezrel veterinár a zviera bolo podľa neho zdravé. Žena dodala, že Simona kúpil "veľmi slávny klient", ktorý je teraz veľmi nahnevaný. 

Chov obrieho králika vyjde zhruba na 5000 libier (5864 eur) ročne. Podľa chovateľov sú tieto zvieratá prítulné, priateľské, veľmi inteligentné a dajú sa ľahko vycvičiť. 

Viac o téme: SmrťUnited airlinesKrálik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu