Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Aj takto sa dá márniť čas záchranárov na núdzovej linke: Pomôžte, nemôžem prestať...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Pomôžte mi, nemôžem prestať prdieť! Takéto aj iné hovory zaznamenali britskí zdravotníci na núdzovej linke. Naozaj neuveriteľné, s akými problémami sa ľudia dokážu na nich obracať v situáciách, o ktorých si myslia, že sú núdzové.

Pracovníci britskej záchrannej služby West Midlands Ambulance Service (WMAS) sa podelili o telefonáty, ktoré zaznamenali na núdzovej linke. Ľudia od nich žiadajú pomoc s najrôznejšími problémami, častokrát veľmi bizarnými, až je ťažko uveriť, že kvôli tomu naozaj niekto otravuje zdravotníkov. Tí pritom musia podniknúť výjazd zakaždým, keď ich niekto takto požiada o pomoc. Nemôžu si totiž dovoliť podceniť situáciu. Tu je zopár príkladov. 

"Raz volal jeden muž, ktorý sa sťažoval, že nemôže nájsť ovládačku od televízora."

Aj takto sa dá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Úplne ma dostalo, keď nám zavolal niekto, kto mal ten problém, že nemohol prestať prdieť a grgať. Jednoducho nedokázal zastaviť uvoľňovanie plynov von zo svojho tela. Ďalší zas nemohol prestať čkať."

"Nedávno telefonovala jedna žena, ktorá od nás chcela, aby sme jej pomohli jej mačke, pretože si myslela, že prehltla ihlicu na štrikovanie. Neskôr volala späť, že ju našla, ale samozrejme nie v mačke." 

Aj takto sa dá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Volal nám aj jeden mladík, ktorému očividne nešlo o nič iné než o srandu. Že vraj sa večer predtým opil a ráno si našiel na kolene modrinu. Tak som mu len povedal, nech si to vydezinfikuje a dá na to rýchloobväz."

"Ženu zaujímalo, ako sa dá zastaviť nádcha. Lebo doma minula už všetky vreckovky a nestihla by prísť do obchodu bez toho, aby jej tiekol sopeľ."

Aj takto sa dá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Samovrah zavolal záchranku s tým, že pohltal celý balíček tabletiek svojej ženy a o chvíľu vraj určite zomrie. Ukázalo sa, že zjedol "len" antikoncepčné pilulky a smrť sa nekonala. Utrpel však zníženie mužských hormónov v tele, hrozili mu problémy s pečeňou a trombóza." 

Bizarné VOLANIA na núdzovú linku: To naozaj kvôli tomuto otravujú záchranárov?!

"Žena zjedla celého červíka v jalbku a bála sa, že by sa jej v bruchu rozmnožil." 

"Pamätám si hovor od jedného obézneho muža, ktorý sa vydal na päťkilometrovú prechádzku. Po troch ale vraj z neho stekali také potoky potu, že musel zavolať záchranku kvôli extrémnej únave."

Aj takto sa dá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Muž nás poprosil, či nevieme zistiť, či jeho manželku nepriviezli do nemocnice, lebo ju nevie nájsť doma. Ešte počas nášho hovoru sa ukázalo, že bola celý čas na záchode."

"Jedno dievča chcelo od nás vedieť, ako dostane ríbezľový džús zo svojich nohavíc. Čo sme jej na to mali povedať? Skús ich hodiť do práčky." 

 

Viac o téme: ZáchranáriNúdzová linkaNúdzový hovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu