Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

VIDEO Neuveriteľné zábery: Dezorientovaný kapitán chcel pilotovať, vyvolal vzburu na palube!

Bol pilot opitý?
Bol pilot opitý? (Zdroj: YouTube)

SURABAYA - Do lietadla vliezol, akoby sa ani nechumelilo, hoci sa ledva dotackal cez detektory kovu a pôsobil mimoriadne opito. Verejnosť v Indonézii pobúrilo konanie pilota štátnych aeroliniek Citilink.

Ako možno vidieť na priložených záberoch z letiska Juanda v meste Surabaya, pilot má problémy s koordináciou a ťažkosti mu robí aj prevzatie si vlastnej batožiny, čo však pre kontrolujúcich mužov zjavne nie je problém. Jeden sa dokonca zohne, aby mu podal veci, ktoré mu pri ťažkopádnom preberaní si tašky vypadli a následne ho tackajúc sa púšťajú do lietadla.

Kapitán Tekad Purna však so strojom nakoniec neodletel. Dôvodom bola vzbura cestujúcich - niektorí síce odišli, no zvyšok sa zaťal a vyžiadal si zmenu pilota. Let nakoniec vypravili s hodinovým meškaním a 154 pasažiermi na palube.

Purna bol po zverejnení záberov z incidentu najskôr suspendovaný, neskôr dostal výpoveď. Na svoju pozíciu rezignovali aj dvaja muži z vedenia spoločnosti - viceprezident Albert Burhan a prevádzkový riaditeľ Hadinoto Soedigno. 

Viac o téme: Lietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu