Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Pri Slnku zachytil satelit zahadnú guľu: NASA reaguje na podozrenie, že ide o UFO

Čo to je? Zobraziť galériu (3)
Čo to je? (Zdroj: nasa)

WASHINGTON - Americká Národná agentúra pre letectvo a vesmír na snímkach zo svojich satelitov, urobených 17. novembra, poskytla lovcom UFO naozaj poriadny materiál na zamyslenie. Záhadná modrá guľa, ktorá sa na záberoch objavila, je podľa konšpiračných teoretikov mimozemská kozmická loď, ale našli sa aj domnienky, že by mohlo ísť o "túlavú planétu".

VIDEO Okolo Slnka sa má už roky pohybovať mimozemská loď: Kryje NASA dôležité dôkazy?

Snímky boli nadobudnuté satelitmi STEREO obiehajúcimi okolo Slnka a po zverejnení na internete na ne upozornila vo svojom statuse na Facebooku Pamela Johnsonová. "Rozhodne to vyzerá výnimočne, zarazilo ma to," uviedol podľa portálu metro.co.uk užívateľ s prezývkou mrfaithandphysics a dodal, že by mohlo ísť o túlavú planétu, hoci ju nevidíme v pohybe a potom sa zrazu vyparí.

FOTO Pri Slnku zachytil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nasa)

Iný užívateľ sa vyjadril, že si obrázky stiahol a sú podľa neho poriadne divné. Nie všetci si však myslia, že na záberoch je nejaká mimozemská záhada. "Ok, ak sa ma opýtate, NASA by nikdy nebola taká neopatrná, aby sa niečo také dostalo na verejnosť," napísal Mike Sovereign.

FOTO Pri Slnku zachytil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nasa)

Aj tentokrát je to pravdepodobne iba dôsledok technickej poruchy, ktorá sa vyskytla už v minulosti. NASA vysvetlila, že v zriedkavých prípadoch dôjde k preťaženiu obrazového procesora umiestneného na satelite, a ten vyprodukuje poškodené zábery. Pretože fotografie z heliosférického teleskopu sú tvorené z veľkého počtu expozícií, vedie to niekedy k "dvojitej expozícii," ak sa objavia údaje z niekoľkých teleskopov v rovnakom obraze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu