Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kňaz varuje pred "príčinami" zemetrasení v Taliansku: Hnev Vatikánu, božia pomsta za...

Giovanni Cavalcoli Zobraziť galériu (4)
Giovanni Cavalcoli (Zdroj: YouTube)

RÍM - Nedávne zemetrasenia v Taliansku sú podľa talianskeho kňaza Giovanniho Cavalcoliho božím trestom za urážanie rodiny a dôstojnosti manželstva, predovšetkým homosexuálnymi sobášmi. Kňaz a teológ na fakulte náboženstva Cavalcoli za svoje slová po niekoľkých dňoch zožal hnev Vatikánu, uviedli v sobotu talianske médiá.

Taliani objavili ďalší desivý dôsledok zemetrasenia: VIDEO Varovanie, že príde ďalšie?!

Kňaz, známy svojimi extrémnymi postojmi, predniesol svoj provokatívny výrok v rozhlasovej stanici Radio Maria v nedeľu 30. októbra, keď strednú oblasť Ombrie postihlo silné zemetrasenie, ktoré pripravilo o strechu nad hlavou viac ako 15-tisíc ľudí. Otrasy o sile 5,4 stupňa tiež zranili najmenej 20 ľudí.

Kňaz varuje pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Sky Italia via AP)

Vatikán v piatok kňazove slová odsúdil s tým, že pojem božej pomsty je pohanskou víziou z čias pred kresťanstvom. Vysoký predstaviteľ Vatikánu Angelo Becciu sa aj menom pápeža Františka ospravedlnil všetkým ľuďom, ktorí zemetrasením nejako utrpeli. Kňazovo tvrdenie podľa neho uráža veriacich a pohoršuje neveriacich.

Taliansko zasiahlo zemetrasenie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Otec Cavalcoli si ale z kritiky Vatikánu zjavne nič nerobí. V inej rozhlasovej stanici v noci na sobotu zopakoval svoje presvedčenie, že zemetrasenia sú naozaj vyvolávané "ľudskými hriechmi". "Vatikán? Nech si tam znovu preštudujú svoj katechizmus!" odkázal sídlu svetovej rímskokatolíckej cirkvi.

Viac o téme: KňazZemetrasenie TalianskoVatikánGiovanni Cavalcoli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu