Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zomrela Elena (†36), ktorá obetovala svoj život pre dcérku: V tehotenstve sa vzdala chemoterapie

Elena krátko po pôrode objíma dcérku Mariu Zobraziť galériu (3)
Elena krátko po pôrode objíma dcérku Mariu (Zdroj: profimedia.sk)

TRICESIMO - Elena Furlanová odmietla chemoterapiu počas tehotenstva, aby zachránila svoju nenarodenú dcérku, hoci vedela, že to pre ňu znamená smrť. Dievčatko sa aj napriek pochybnosti lekárov narodilo zdravé. Jeho mama zomrela v nemocnici takmer rok po pôrode. Pred smrťou napísala svojej dcére ešte list na rozlúčku.

Tridsaťšesťročnej Elene z mesta Tricesimo na severovýchode Talianska diagnostikovali ešte v skorom štádiu tehotenstva rakovinu. Lekári povedali, že tumor ohrozuje jej maternicu a nebude tak schopná donosiť svoje dieťa. Talianka ale odmietla ísť na chemoterapiu, pretože tá by bábätko s určitosťou zabila, a rozhodla sa ho porodiť. 

Zomrela Elena (†36), ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Takto pred rokom porodila dcérku Mariu Vittoriu a dokázala lekárom, že sa mýli, keď tvrdili, že tehotenstvo neprežije. Bola prešťastná, no zároveň vedela, že toto šťastie nebude mať dlhé trvanie. Elena zomrela pred niekoľkými dňami, jedenásť mesiacov po tom, čo zažila najkrajší okamih svojho života. Ešte pred smrťou ale Marii napísala dojemný list, ktorý si prečíta, keď mu bude schopná porozumieť. 

"Vybrala si si ma napriek lekárskym teóriám a proti všetkým očakávaniam. Milujem ťa, dieťa moje. Ty a ja, spolu sme bojovali ako levy a vyhrali sme. Ty si vyhrala všetko. Odkedy si tu, je to akokeby som až teraz začala žiť. Bolo by to veľmi smutné, keby si neprišla, pretože predtým som vlastne vôbec nevedela, aké je to milovať niekoho viac ako seba. Milujem ťa dcérka, milujem tvoj úsmev, milujem, keď ti môžem spievať hlúpe pesničky bez toho, aby som sa cítila trápne. Rada ťa bozkávam, rada sledujem tvoje malé krôčky a víťazstvá. Nekonečne ťa milujem."

Zomrela Elena (†36), ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Musí to byť veľmi silný a statočný človek, ktorý sa vzdá svojho života pre druhého. A ako dokazuje Furlanovej konanie, nie je hádam nič silnejšie než materinská láska. 

Viac o téme: SmrťRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu