Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Osud sa s nimi kruto zahral: Mladých manželov skosila zákerná choroba, umreli päť dní po sebe

Kedysi žiarili šťastím Zobraziť galériu (4)
Kedysi žiarili šťastím (Zdroj: Facebook)

FLEMINGSBURG - Na prvý pohľad vyzerajú títo dvaja mladí ľudia ako šťastný manželský pár, ktorí majú pred sebou celý život, tešiac sa na všetky spoločné chvíle. No trpkým faktom je, že už ani jeden z nich nežije. Zomreli jeden po druhom, na ťažkú chorobu.

Dvadsaťšesťročná Katie Pragerová a rovnako starý Dalton z Kentucky sa zoznámili v roku 2009. Obaja trpeli cystickou fibrózou - recesívnym neliečiteľným ochorením, ktorého výsledkom je chronické poškodenie pľúc a iných orgánov. Hoci im lekári odporučili, aby sa kvôli zdravotným rizikám spolu nestýkali, neposlúchli ich a začali spolu randiť. Dvojica odvtedy zdieľala s celým svetom nielen svoj príbeh lásky, ale aj boja s ťažkou chorobou. V roku 2011 sa vzali.

Osud sa s nimi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ich stav sa v posledných mesiacoch veľmi zhoršil, až nakoniec Dalton v polovici septembra vydýchol naposledy. Katie nedávno podstúpila transplantáciu pľúc, no bohužiaľ sa vyskytli komplikácie a rovnaký osud postretol aj ju. Zomrela päť dní po svojom manželovi. 

Osud sa s nimi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"To je koniec. Poslednýkrát som ťa pohladkala na čele a dotkla sa tvojej tváre. Dalton v nebi prichystal miesto pre svoju milovanú Katie," povedala Daltonova mama Renee Pragerová. 

Osud sa s nimi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Katie strávila svoj posledný víkend s rodinou. Cítila sa výnimočne dobre, akoby jej Dalton z druhého sveta poslal energiu. "Zomrela v posteli, obklopená rodičmi, bratom a svojimi psami, tak, ako si priala. Nasledujúce dni pre nás nebudú ľahké, no útechou pre nás je, že naše dievčatko žilo, naozaj žilo," dodala matka Katie, Debra Donovanová.

Viac o téme: Cystická fibróza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu