Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Let do Benátok skončil traumou: K dovolenkárom posadili migranta, nasledovalo PSYCHO na VIDEU

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN/BENÁTKY – Vyhostenému žiadateľovi o azyl sa podarilo vydesiť cestujúcich na palube lietadla tak, že podľahli panike. Bol to najdlhší let z londýnskeho Gatwicku do Benátok, aký kedy zažili. Jeho slová dovolenkárom poriadne zahrali na nervy.

Migrant, ktorého pri deportácii z krajiny sprevádzali úradníci, urobil na palube také divadlo, že aj tí najflegmatickejší cestujúci si mali chuť zapchať uši. Pred nástupom do lietadla netušili, že s dovolenkármi pocestuje aj neúspešný žiadateľ o azyl.

Pád záchranárskeho vrtuľníka: Prvé FOTO z miesta tragédie, mŕtvy pacient je Ján zo Strelníkov

Muž podľa svedkov 29-krát vykríkol „Allahu Akbar“, 17-krát „smrť je nablízku“ a 9-krát „zomrieme“. Hoci sa úradníci snažili muža skrotiť, aj naďalej si húdol svoje a cestujúcim otrávil celý let.

Báli sa teroristického útoku

Lucy O’Sullivanová, ktorá bola v lietadle s manželom, priznala, že sa cítila byť ohrozená. „Najhorším možným scenárom bolo, že sa z lietadla nedostaneme živí, pretože sme nevedeli, kto je tá osoba a aké sú okolnosti. Nikto nám nič nevysvetlil. Bolo to veľmi skľučujúce,“ povedala vystrašená pasažierka pre The Mail on Sunday. Cestujúci sa súčasne obávali hrozby teroristického útoku.

Správanie migranta sa podarilo jednému z pasažierov nakrútiť na krátke video. A to aj napriek tomu, že palubný personál cestujúcim nariadil zmazať všetky fotografie či videozáznamy neznámeho sediaceho v zadnej časti lietadla.

Let do Benátok skončil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Už keď sa cestujúci usadili, zdalo sa im, že niekto kope do sedadiel. Pôsobilo to, ako keby mal záchvat. Neskôr si ale všimli, že ide o muža, ktorého sprevádzajú a zadržiavajú ďalší dvaja ľudia. Malo ísť o tzv. tieňovú deportáciu neúspešných žiadateľov o azyl prostredníctvom nízkonákladových leteckých spoločností, ktorým britská vláda kupuje letenky, keď ich chce vyhostiť z krajiny. „Sme si vedomí, že mohla byť situácia na palube pri tejto príležitosti pre ostatných cestujúcich stresujúca a ospravedlňujeme sa za to,“ komentoval incident hovorca spoločnosti easyJet, podľa ktorého bezpečnosť letu ohrozená nebola.

Viac o téme: DovolenkaLetMigrant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu