Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šetríte si na dôchodok?

(Zdroj: PR)

Väčšina mladých na dôchodok vôbec nemyslí. Patríte k nim aj vy? Ak si chcete udržať doterajší životný štandard, cestovať po svete a venovať sa svojim záľubám aj ako seniori, mali by ste riešiť finančné zabezpečenie na dôchodok už počas produktívneho života.

Akú vysokú sumu si však ušetriť? A ako si nasporiť čo najviac? Vklady v bankách peniaze takmer nezarábajú, preto je lepšie siahnuť po iných možnostiach. Riešením by mohlo byť investičné sporenie. Jeho výhodou pritom nie je len možnosť dosiahnuť vyššie zhodnotenie úspor, ale navyše aj postupné pravidelné vyplácanie nasporenej sumy po častiach. Tá nám môže pomôcť ako vedľajší príjem na dôchodku.  

Dobré sporenie Investícia od Prvej penzijnej totiž ponúka úplnú novinku v podobe pravidelného vyplácania nasporenej sumy. „Človek si môže nechať vyplácať dosiahnutú nasporenú sumu po častiach, vďaka čomu získa vedľajší príjem, ktorý sa mu zíde napríklad k poberanému starobnému dôchodku. Zvyšná časť úspor sa mu pritom naďalej môže zhodnocovať vo fondoch,“ vysvetľuje Jaroslav Pilát, generálny riaditeľ PRVEJ PENZIJNEJ SPRÁVCOVSKEJ SPOLOČNOSŤI POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s.

Čo to v praxi znamená?

Povedzme, že ste  aktuálne vo veku 32 rokov a do dôchodku vám v dnešnom dôchodkovom systéme chýba  30 rokov. Ak sa dnes  rozhodnete  odkladať si 40 eur mesačne prostredníctvom investičného sporenia Dobré sporenie Investícia, budete si môcť vybrať z 5 fondov v správe Prvej penzijnej a počas celej doby sporenia budeme predpokladať vyvážený výnos 4 % p. a. V čase odchodu do dôchodku, teda po 30 rokoch, by ste pri predpokladanom výnose mali mať na svojom účte nasporených 28 828 eur, pričom váš vklad za celé obdobie je 14 688 eur. Je pritom takmer isté, že odchodom do dôchodku váš príjem reálne poklesne. Preto prináša Prvá penzijná na trh  službu pravidelnej  výplaty z nasporenej sumy, vďaka ktorej by ste si vedeli k svojmu dôchodku prilepšiť napr. sumou 200 eur mesačne na viac ako 12 rokov. Pri pravidelnej výplate si môžete zvoliť frekvenciu platieb podľa vašich potrieb, a to od mesačnej až po ročnú. Výhodou je, že vaše úspory sa  vďaka postupnej pravidelnej výplate naďalej zhodnocujú vo fonde.

Myslite na svoj dôchodok už dnes. Viac informácií a investičnú kalkulačku, ako si v dôchodkovom veku finančne prilepšiť, sa dozviete na webovej stránke www.penzijna.sk. Odpovede  na  vaše otázky môžete získať aj prostredníctvom online chatu.  Využite možnosť investovať s Prvou penzijnou, ktorá pôsobí na trhu správcovských spoločností viac ako 21 rokov.

S investovaním do fondov je spojené riziko možného poklesu hodnoty investície, ale zároveň aj možnosť atraktívneho zhodnotenia vašich investícií.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu