Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveríte, na čo muži využívajú aplikáciu v mobile: Špehujú ženy, ale z akého dôvodu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: archív)

SYDNEY - Aplikácia, ktorú ženy využívajú na to, aby mali lepší prehľad o svojej menštruácii, nabrala úplne iný rozmer. Dostala sa totiž do nesprávnych rúk, presnejšie do rúk mužov. Pomocou nej teraz sledujú, kedy ženy v ich okolí menštruujú a vtedy radšej od nich bočia.

Pred časom bola vyvinutá aplikácia, ktorá pomáha ženám zistiť, kedy môžu očakávať ďalšiu periódu. Nedávno ju však začali využívať aj muži na to, aby sa dopredu psychicky pripravili na to, kedy budú mať ich kolegyne svoje dni. Vraj sa týmto spôsobom ""chcú vyvarovať problémom a vyhnúť potenciálne nebezpečným situáciám"". 

Jedna žena pre portál news.com.au uviedla, že jej kolegovia sledujú jej menštruačný kalendár odvtedy, čo sa s nimi pohádala. Sexizmus či pochopiteľný krok? ""Keď menštruujem, držia sa odo mňa ďalej, pretože som vtedy trochu náladová,"" vysvetlila. Jej kolega má v tom jasno. ""Sexistické je to, že ženám je dovolené zvaľovať ich prchké a správanie a nekontrolovateľné emócie na ich menštruačný cyklus. Len si želám, aby aj muži mali takúto možnosť.""

Neuveríte, na čo muži
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pmsbuddy.com)

Faktom v tejto súvislosti ostáva, že každá žena prežíva menštruáciu rozdielne. Niektoré sú počas svojich dní viac precitlivené, iné zas nemajú výkyvy nálad vôbec. Špehovanie toho, kedy majú menzes, je však riadnym zásahom do súkromia. 

This is insane. Men tracking their female colleagues' periods, on shared calendars, behind their backs. W. T. F. https://t.co/r3I6HK6r3a

— Liz Burke (@lizeburke) 2. septembra 2016

Ill save you space on your phone
YOU DON'T NEED AN APP JUST DONT BE A SELF CENTERED ASSHAThttps://t.co/n5fUK4iGMf

— PuckLuckBitch (@puckluckbitch) 2. septembra 2016
Viac o téme: MenštruáciaŠpehovanieAplikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu