Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bývalý inžinier z NASA prelomil mlčanie: Veľké prekvapenie pre konšpirátorov

James Oberg
James Oberg (Zdroj: jamesoberg.com)

WASHINGTON - James Oberg pracoval pre NASA až do roku 1990, kým nezačal pôsobiť ako publicista a historik. O najzáhadnejších pozorovaniach UFO a konšpiračných teóriách sa však prvýkrát verejne rozhovoril až na dôchodku.

Konšpirátori, ktorí si myslia, že Oberg prezradil veľké tajomstvo o mimozemšťanoch a utajených detailoch o UFO, budú sklamaní. Namiesto toho sa pustil do analýzy populárnych pozorovaní UFO. Mnohí ľudia podľa neho netušia, ako kozmický let v skutočnosti vyzerá. Nesprávna interpretácia pozorovania má potom za následok konšpirácie.

Čech nakrútil záhadné VIDEO, preveruje ho aj NASA: Mám potvrdené, že je to UFO

„Naše ľudské zmysly sú zamerané na pozorovanie relatívne pomaly sa pohybujúcich objektov. Pri určitých zmenách svetla a podmienok atmosféry je náš mozog zmätený,“ vysvetlil. Náš zmyslový systém je podľa slov Oberga prispôsobený pozemským podmienkam.

„Mal som dosť skúseností s reálnym kozmickým letom, aby som mohol povedať, že to, čo zachytávajú mnohé videá nie je nič, čo by prekračovalo normu svetských javov vyskytujúcich sa v nadpozemských podmienkach,“ vyjadril sa odborník na margo populárnych vesmírnych pozorovaní, po ktorých vzniká podozrenie, že NASA verejnosti tají nejaké informácie.

Vesmírne trosky alebo oblak častíc

Za posledných 12 mesiacov došlo k nadbytku údajných UFO záznamov zachytených Medzinárodnou vesmírnou stanicou (ISS). Mnohé z nich boli napokon len odrazom svetla vo vnútri fotoaparátu, zachytené objektívom. Na ďalších videách boli zvečnené iba vesmírne trosky, resp. rôzne úlomky z kozmických lodí či vesmírny odpad.

Ľudia majú tendenciu šalieť, keď na oblohe vidia niečo nezvyčajné, čo hneď nevedia identifikovať, myslí si Oberg. Neraz sa stáva, že si na videozázname všimnú tancujúcu škvrnu alebo miznúce svetielko, ktoré mylne považujú za UFO. Podivné pozorovania sa neraz vyskytujú napríklad po raketových skúškach amerického námorníctva. Oblak častíc z pohonnej raketovej hmoty vyzerá ako pruh svetla. Nepodobá sa však na tenké biele pruhy na oblohe po lietadlách alebo klasické dymové oblaky. Ak ľudia pozorujú zriedkavý jav z veľkej diaľky, je celkom možné, že ho dávajú do súvislosti s cudzincami.

Viac o téme: KonšpirácieUFOJames Oberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu