Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievča urobilo obrovskú hlúposť: Na liečbu rakoviny použilo túto masť, otrasné FOTO výsledku

Strašné! Zobraziť galériu (3)
Strašné! (Zdroj: youtube/World's Greatest Medical - Case Studies)

LONDÝN - Dievčina, ktorá bola v rannom štádiu rakoviny kože, sa rozhodla s ochorením vysporiadať "prirodzenou cestou". Začala si postihnuté miesto na nose a čele natierať tzv. čiernou masťou, ktorá slúži na urýchlenie hojenia jaziev, znamienka, ale niekedy aj na vážnejšie neduhy, pretože dokáže zničiť kožné tkanivo. Bohužiaľ, sa však mladá pacientka prerátala a skončila veru neslávne.

Vedci tvrdia, že už vedia, ako znížiť úmrtia na rakovinu o polovicu: Nevyžaduje si to žiadne lieky

UPOZORNENIE! FOTO nie sú vhodné pre ľudí s citlivou povahou

Jej prípad sa objavil na kanáli YouTube s názvom World's Greatest Medical - Case Studies, kam zaslala svoj príbeh a aj fotografie, na ktoré sa ťažko čo i len dívať. Prírodná liečba, o ktorej si žena myslela, že bude lepšia, ako moderná medicína, zanechala na jej tele obrovskú zelenú chrastu a pod ňou dieru v nose. Informoval portál mirror.co.uk.

Dievča urobilo obrovskú hlúposť:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/World's Greatest Medical - Case Studies)

Na katastrofálny výsledok si stačilo počkať len pár dní. Najprv sa vytvorila odporná chrasta, ktorú keď nešťastnica odlúpila, musela zažiť ďalší šok, v nose mala doslova kráter. Diera bola taká veľká, že cez ňu dokázala nasať vzduch. Nečudo, že sa pacientka vyjadrila, že bola z objavu znechutená a myslela si, že sa zblázni.

Dievča urobilo obrovskú hlúposť:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/World's Greatest Medical - Case Studies)

Video už videlo viac ako 3,5 milióna ľudí a pre niektorých je určite dostatočným varovaním, aby sa podobným experimentom vyhli. Čierna masť sa bežne používala na začiatku 20. rokov na liečbu jaziev a iných kožných ochorení, ale organizácia U.S.Food and Drug Administration ju radí medzi falošné lieky na rakovinu a snaží sa ju zakázať.

Účinný postrek proti burinám rozdelil záhradkárov: Kontroverzné názory na Roundup, hrozí rakovina?

Dermatologička Erin McMenimanová sa pre MailOnline vyjadrila, že čierna masť sa stále používa oveľa častejšie, než si uvedomujeme. Pacienti sú však nechotní prezradiť, kde ju získali a lekári sa stretávajú s prípadmi, kedy spôsobila veľké komplikácie.

Viac o téme: RakovinaČierna masť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu