Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nacistické VIDEO, ktoré šokovalo internet: Mladík učí psa salutovať ako Hitler

Buddha predvádza, čo ho naučil Markus Zobraziť galériu (3)
Buddha predvádza, čo ho naučil Markus (Zdroj: youtube/count dankula)

COATBRIDGE - Internetových užívateľov pobúrilo video, na ktorom mladík učí psa salutovať tak, ako to svojho času robil nacistický vodca Adolf Hitler. Možno chcel byť zaujímavý, možno chcel vzbudiť trochu kontroverzie, ale v každom prípade toto mu naozaj nevyšlo.

Video Markusa Meechana (28), ktorý na internete vystupuje pod prezývkou Count Dankula, si pozrelo už viac ako milión užívateľov. Väčšina z nich, najmä tých, čo majú židovský pôvod, bola zhnusená. Mladík totiž na ňom zachytil, ako učí psa svojej priateľky Buddhu zdvihnúť pravú labku na nacistický pozdrav "Sieg Heil" a reagovať na antisemitskú frázu "Židia do plynu". 

Nacistické VIDEO, ktoré šokovalo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/count dankula)

Okrem toho bývalý bezpečnostný pracovník nafilmoval kríženca mopslíka pri tom, ako sleduje Hitlerove prejavy v televízii. 

Nacistické VIDEO, ktoré šokovalo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/count dankula)

Meechan na konci videa zdôrazňuje, že nie je rasista, ale že sa len pokúsil vystreliť si zo svojej priateľky Sue. Vtip mu ale príliš nevyšiel; proti videu sa totiž zdvihla vlna odporu, a to najmä v súvislosti s narastajúcimi protižidovskými náladami. Predstavitelia židovských organizácií vyzvali na nulovú toleranciu podobných záberov. "Antisemitizmus nie je niečo, z čoho sa má robiť sranda. Je to forma rasizmu, ktorá musí byť odsúdená rovnako ako hociktorá iná forma rasizmu, islamofóbia alebo antiafrický rasizmus," uviedla hovorkyňa Škótskej rady židovských obcí. 

FOTO Hitler v netypickej polohe: Kupec vysolil milióny, toto chce mať doma?!

Podobný názor zastávajú aj užívatelia, ktorých Markusovo video poriadne pohoršilo. "Jedného dňa možno tento chlapík a tí, ktorí to považujú za vtipné, zažijú niečo tak desivé ako to, čo sa stalo Židom a naučia sa, na úkor čoho sa môže a nemôže žartovať," napísal jeden z nich. 

Viac o téme: HitlerPes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu