Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študentke (21) omylom poslali na účet milióny: Štyri roky luxusu a potom trpký koniec

Leeová doplatila na svoju chamtivosť, pôjde pravdepodobne sedieť Zobraziť galériu (2)
Leeová doplatila na svoju chamtivosť, pôjde pravdepodobne sedieť (Zdroj: youtube/9news.com)

SYDNEY - Čo by ste urobili, ak by sa vám na účte odrazu objavili milióny? V žiadnom prípade si ich nenechávajte a už vôbec ich nemíňajte! Presne to bohužiaľ spravila jedna študentka, ktorá si vďaka cudzím peniazom niekoľko rokov žila ako kráľovná. No zlatú klietku bude musieť zrejme už čoskoro vymeniť za väzenskú celu.

Christine Jiaxin Leeová mala sedemnásť rokov, keď banka Westpac omylom na jej účet previedla 4,6 milióna austrálskych dolárov (tri milióny eur). Namiesto toho, aby o tom okamžite informovala banku, si vďaka obrovskému balíku peňazí užívala život, ako sa len dalo. Kupovala si drahé kabelky, oblečenie a iné luxusné veci, ktoré by si inak nemohla dovoliť. 

Študentke (21) omylom poslali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/9news.com)

Študentka chemického inžinierstva ale mohla tušiť, že príde na psa mráz. Keď sa ju vlani pokúšala kontaktovať polícia ohľadom podozrivej finančnej čiastky na jej účte, splašila sa a vybavila si druhý malajzijský pas, pomocou ktorého chcela nepozorovane opustiť Austráliu. Nevyšlo jej to. Na letisku v Sydney si pre ňu prišli policajti a zadržali ju. Vyšetrovatelia dievčinu následne obvinili z neoprávneného obohatenia a ďalšej trestnej činnosti súvisiacej s jej konaním. 

Otcovi rodiny vybielili účet tesne pred Vianocami: Štyri rolky papiera a museli prosiť o jedlo

Keďže hrozí, že Christine utečie, boli na nu uvalené prísne podmienky kaucie - dvakrát denne sa musí hlásiť policajtom a taktiež má zákaz vstúpiť na akékoľvek medzinárodné letisko. Jej pas bol zhabaný a o vydanie nového nesmie požiadať. Rozsudok v prípade, ktorý určí aj výšku trestu, bude vyhlásený koncom júna, informovali austrálske médiá. 

Viac o téme: Neoprávnené obohatenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu