Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nový zoznam najbezpečnejších dovolenkových miest na svete: Slováci, sem dohodíte aj kameňom!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Vysoká teroristická hrozba odrádza mnohých dovolenkárov od obľúbených pláží a metropol. Na atraktivite preto stúpajú aj krajiny, z ktorých nie všetky patrili medzi top turistické destinácie. Niektoré z nich sú ľahko dostupné aj pre Slovákov.

Bezpečnosť dovolenkovej destinácie je pre ľudí čoraz dôležitejšia. Aj preto sa cestovatelia po niekoľkých upozorneniach týkajúcich sa možných teroristických útokoch v známych prímorských letoviskách radšej vyhýbajú Španielsku či Francúzsku a letné pobyty vyberajú opatrnejšie.

Podozrivý z terorizmu zadržaný v dovolenkovom raji: Nové fakty o útokoch na európske letoviská!

Medzi najatraktívnejšie destinácie zahraničných dovolenkárov teraz podľa Daily Mail začínajú patriť Portugalsko, Malta, Island, Dominikánska republika, Kuba, Tuvalu, Čile a Nový Zéland. Tieto destinácie vykazujú nízke hodnoty teroristického hrozenia. Pridávajú sa k nim však aj krajiny ako Poľsko, Lichtenštajnsko, Slovinsko, ktoré sú blízke i Slovákom. Ďalej sú to exotickejšie regióny ako Japonsko, Fidži, Sejšely, Malta, Kostarika a Bahamy. Tie napríklad odporúča Britom aj ministerstvo zahraničných vecí.

Foto: Reprofoto Daily Mail
Zobraziť galériu (2)
Foto: Reprofoto Daily Mail

Viac o téme: DovolenkaTerorizmusTeroristická hrozba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu