Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ďalšie varovanie pre smartfónovú generáciu: FOTO znetvorených prstov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TOKIO - Patríte medzi ľudí, ktorí mobil doslova nepustia z ruky? Majte sa na pozore! Smartfónovej generácii vraj hrozí deformácia, pomocou ktorej odhalíte každého mobilového fanatika, keď sa pozriete na jeho malíček.

Držíte smartfón v ľavej alebo v pravej ruke? Ak vás mobilný telefón sprevádza už od detstva, pozrite sa na malíček ruky, s ktorou tohto nerozlučného spoločníka najčastejšie používate. Na internete sa totiž objavili fotografie tzv. syndrómu smartfónového malíčka. Ide o znetvorenie prsta vznikajúce pri príliš častom používaní mobilného telefónu.

Trpíte nomofóbiou? Je to viac než pravdepodobné, čítajte viac!

Okrem deformácie malíčka však odborníci už dávnejšie mobilovú generáciu varovali pred problémami s chrbticou či zrakom. Ak sa od telefónu neviete odtrhnúť, môže vás bolieť aj zápästie. V prípade, že si malíčkom pridržiavate spodnú časť smartfónu a robievate tak takmer od kolísky, váš stredný článok malíčka môže byť viditeľne posunutý, akoby ste mali medzi prvým a druhým kĺbom zárez. Japonskí odborníci hovoria, že používanie mobilného telefónu by malo byť prerušované častými prestávkami, uviedol portál Nextshark.comObjavili sa však aj infomácie, že syndróm smartfónového malíčka je hoax a žiadna deformácia tohto druhu pri používaní mobilu nie je dokázaná.

Ďalšie varovanie pre smartfónovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Smartphonepinky)

Ďalšie varovanie pre smartfónovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Smartphonepinky)

 

...

Viac o téme: DeformáciaSyndróm smartfónového malíčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu