Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Charles sa už 12 rokov nudí doma: Zamestnávateľ mu za to platí 5000 eur mesačne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ/LONDÝN - Muž zamestnaný vo francúzskej národnej železničnej spoločnosti SNCF má už plné zuby svojho pracovného zaradenia. Zamestnávateľa žaluje za to, že posledných 12 rokov trčí doma a nič nerobí. Charles Simon tvrdí, že dostáva mesačne 5000 eur za sedenie na zadku, hoci jeho pracovný pomer stále trvá. Preto žiada kompenzáciu.

Multimilionár (†77) odkázal dcéram obrovské bohatsvo: Ale nebude to zadarmo, má podmienky!

Podľa britského denníka Daily Telegraph, ktorý sa odvoláva na francúzske médiá, ho SNCF stiahla z bežnej práce v roku 2003 po tom, čo vedenie upozornil na možný podvod s falošnými faktúrami za 20 miliónov eur.

V tom čase pracoval pre dcérsku spoločnosť železníc Geodis Solutions, ktorá sa stará o dopravnú logistiku. Následne ho presunuli späť do SNCF, ale neponúkli mu žiadnu novú pozíciu. Odvtedy skončil doma so statusom "pripravený na prácu", za čo mu mesačne vyplácajú 5-tisíc eur. Minulý mesiac dokonca dostal príspevok na dovolenku vo výške 600 eur tak ako každý iný zamesnanec.

"Žiadam o kompenzáciu, pretože keby som nebol mimo hru, mohol som mať skvelú kariéru," vyhlasuje teraz Charles Simon.

Keď francúzsky denník Le Point kontaktoval SNCF, tam mu potvrdili, že pán Simon je u nich zamestnaný a že už raz požiadal o náhradu škody v roku 2011, kedy ju parížsky súd zamietol. Kvôli pokračujúcemu "zmluvnému vzťahu" s pánom Simonom však nemôžu udalosť ďalej komentovať.

Viac o téme: Charles Simon SNCF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu