Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mladý robotník rieši ľahký matematický príklad: Jeho odpoveď je hitom internetu

Mladík sa snaží vyriešiť
Mladík sa snaží vyriešiť "ťažkú" hádanku (Zdroj: YouTube)

LIVERPOOL - Toto zábavné video zachytáva niekoľko mužov v práci počas toho, ako sa snažia vyriešiť veľmi jednoduchú matematickú úlohu. Obzvlášť jednému z nich to príliš nejde. Vedeli by ste hádanku vyriešiť vy?

Na Facebooku koluje úsmevné video, na ktorom sa traja robotníci sediaci v dodávke pokúšajú vyriešiť priam triviálny matematický príklad. Mladík hovoriaci silným liverpollským prizvukom sa pýta: "Keď ideš rýchlosťou 200 míľ za hodinu a máš ešte prejsť 200 míľ, za ako dlho prídeš do cieľa?" Jeho kolega pohotovo odpovedá: Budeš tam pomerne rýchlo." (Správna odpoveď - bude tam za hodinu).

 

Profesor zadal študentom ťažkú otázku: Zamotal hlavy celému internetu, nájdete správnu odpoveď?

Keďže snaha nájsť správnu odpoveď neprináša želané ovocie, muži sa na celú problematiku pozrú z iného hľadiska a zamýšľajú sa nad tým, za ako dlho by prešli kratšiu trasu, keby išli peši. "Ak by som kráčal do mesta rýchlosťou 7 míľ za hodinu, trvalo by mi to dve hodiny," povie jeden. Kamaráti po týchto slovách vyprsknú od smiechu, pretože je jasné, to tak nie je. Video si do týchto chvíľ pozrelo už viac ako 130 tisíc užívateľov.

Viac o téme: Matematická hádanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu