Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Geniálny vynálezca predpovedal v roku 1926 budúcnosť sveta: Jeho slová vám vyrazia dych!

Nikola Tesla
Nikola Tesla (Zdroj: Profimedia)

NEW YORK - Nikola Tesla nebol len fenomenálny vynálezca, ale aj futurista, ktorý sa veľmi často zamýšľal nad tým, ako bude vyzerať budúcnosť ľudstva. Hoci jeho predpovede v roku 1926 ľudia mohli považovať za bláznivé fantázie, dnes vyznievajú až zarážajúco reálne.

Vynálezca Nikola Tesla síce zomrel v roku 1943, no už vtedy tušil, ako bude svet vyzerať svet o niekoľko desaťročí po jeho smrti. Keď v roku 1926 poskytol interview americkému magazínu Collier's, predpovedal dokonca vynájdenie smartfónov!

Miliardár rozbehol nový projekt: Varuje pred budúcnosťou, ľudstvu hrozí scenár ako v Terminátorovi!

Ako uvádza Huffington Post, Tesla vtedy tvrdil, že bezdrôtová sieť bude prechádzať krajinou a bude pospájaná ako jeden obrovský mozog. Spresňoval, že všetky časti reality budú spojené do jedného celku. „Budeme spolu schopní komunikovať bez ohľadu na vzdialenosť,“ sníval. „A nielen to. Prostredníctvom televízneho a telefonického spojenia budeme môcť jeden druhého dokonale počuť a vidieť, aj keď od seba budeme vzdialení tisíce kilometrov,“ predvídal geniálny vizionár.

Ešte mrazivejšie však vyznieva tento jeho výrok: „Zariadenie, prostredníctvom ktorého to budeme môcť robiť, bude v porovnaní s naším telefónom fantasticky jednoduché. Človek ho bude môcť nosiť vo vrecku.“  Ďalej Tesla opisoval, ako budeme sledovať svetové dianie z ktoréhokoľvek miesta na Zemi, akoby sme boli prítomní priamo tam. Keď sa podarí dosiahnuť neobmedzený bezdrôtový prenos, bude to technologická revolúcia, mienil.

Budúcnosť patrí ženám

Málokto možno vie, že okrem vynálezov sa Tesla zamýšľal aj nad postavením žien v spoločnosti. „Ženská myseľ preukázala kapacitu duševných schopností rovnako úspešne ako mužská a v priebehu generácií sa táto kapacita bude ešte viac rozširovať. Priemerná žena bude rovnako vzdelaná ako priemerný muž a neskôr bude ešte vzdelanejšia. Doposiaľ spiace oblasti ženského mozgu budú stimulované k aktivite o to viac, že po stáročia oddychovali. Žena svojím pokrokom ohromí civilizáciu,“ predpovedal slávny vynálezca. Dodal však, že čím viac sa budú ženy dostávať do čela spoločnosti, tým viac v sebe udusia materský inštinkt a ženské cítenie.

 

Viac o téme: PredpoveďNikola Tesla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu