Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

VIDEO, kvôli ktorému vás prejde všetka chuť na sex: Antikoncepcia, akú svet ešte nezažil!

Bábka začína rodiť Zobraziť galériu (2)
Bábka začína rodiť (Zdroj: youtube/snuff puppets)

SYDNEY - Umenie je veľmi subjektívne a každý zaň považuje niečo iné. Väčšina dospelých ľudí sa ale zhodla na tom, že predstavenie skupiny Austrálčanov doň rozhodne nepatrí. Vytvorili totiž obrovskú nafukovaciu bábku, ktorá simuluje pôrod a iné životné pochody a procesy. A to pomerne kontroverzným spôsobom.

Skupina umelcov z Austrálie vystupujúcich pod názvom Snuff Puppets predviedla pred pár dňami verejnosti veľmi znepokojujúce "performance". Nafúkla obrovskú 25-metrovú bábku, ktorá znázorňovala ľudské telo, a to v štyroch životných fázach od narodenia až po smrť: Všetci sa narodíme, Všetci plačeme, Všetci vykonávame veľkú potrebu a Všetci zomrieme.

Vystúpenie je naozaj veľmi explicitné. Obriu bábiku už po pár sekundách predstavenia trafí tehla do hlavy a mozog sa vyleje von. Potom začne rodiť. Deti sa pozerajú na to, ako z vagíny vychádza menšia bábka znázorňujúca bábätko. To sa potom priplazí k prsníku, aby sa napilo. No ešte predtým z neho začne striekať materské mlieko na všetky deti, ktoré sa tomu paradoxne tešia. V jednej chvíli zas z bábky vyskočí srdce a začne tancovať naokolo.

VIDEO, kvôli ktorému vás
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/snuff puppets)

Celé predstavenie, ktoré Snuff Puppets predviedli v divadlách, parkoch či na iných verejných priestranstvách, vyznieva veľmi kontroverzne. Mnohí ľudia sú pohoršení a pýtajú sa, na čo je takéto niečo vôbec dobré. Niektorí dokonca vyhlásili, že je to zatiaľ najlepšia antikoncepcia, akú videli, a že ich to znechutilo natoľko, že už nechcú mať deti.

No umelci svoju prácu obhajujú. "Naše umenie skúma, provokuje a inšpiruje k progresívnej kultúrnej zmene. Sme experimentálni vo svete posadnutom dokonalosťou a masovou spotrebou. Snuff Puppets sú hrdí na svoju anarchickosť a divokú zábavu," uviedol hovorca skupiny.

Viac o téme: PôrodAustráliaNafukovacia bábkaSnuff Puppets
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu