Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Medzinárodný deň nezvestných detí a AMBER Alert Slovensko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Mgr. Tatiana Ivanč Rybanská, Linka detskej istoty, n. o)

Dnes je 25. máj - Medzinárodný deň nezvestných detí. Každý rok, sa na Slovensku stratí viac ako 1 800 detí. Väčšina z nich sa nájde a vráti do bezpečia svojho domova, ale stále existujú prípady, ktoré končia tragicky.

Podľa prieskumu je až 76 % detí, ktoré sú unesené neznámym únoscom a zavraždené, je zavraždených do 3 hodín od únosu. Keď je život a zdravie nezvestného dieťaťa v bezprostrednom ohrození, môže byť vyhlásený AMBER Alert. Informácie o nezvestnom dieťati sa potom šíria prostredníctvom masmédií – TV, rádií, tlačových agentúr, e-mailov, sociálnych sietí atď. Cieľom je zmobilizovať a zapojiť čo najširšiu verejnosť do hľadania nezvestných detí a v prípade, že niekto má informácie, ktoré by pomohli pri pátraní, urýchlene informovať políciu na tel. č 158.

Dňa 31. marca tohto roku bol spustený Linkou detskej istoty v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky a s nadáciou AMBER Alert Europe takýto pohotovostný systém aj na Slovensku. AMBER Alert Slovensko je v Európe prvý cezhraničný pohotovostný systém, ktorý zaisťuje, že nielen slovenské, ale aj nezvestné ohrozené deti v susedných krajinách sa automaticky zobrazia na internetových stránkach AMBER Alert Slovensko.

Aj Vy môžete pomôcť zachrániť život dieťaťa!

Zapíšte sa cez www.amberalert.sk a obdržíte informácie v prípade vyhlásenia

AMBER Alert Slovensko - Dieťa v ohrození života!

Kliknite sem a uvidíte, ako môžete pomôcť a vyzvite aj svojich priateľov a rodinu, aby urobili to isté.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu