Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Adrenalin Film Festival - Jarná Edícia 2015

Adrenalin Film Festival
Adrenalin Film Festival (Zdroj: Adrenalin Film Festival)

Už 13.5. začína v Bratislave jarná edícia Adrenalin Film Festivalu, ktorá prinesie výber tých najlepších filmov zameraných na bike, surfing, windsurfing a skateboarding. Festival tak nadviaže na zimnú edíciu, ktorá navštívila Bratislavu minulý rok a predstavila viac než 25 nových filmov zameraných na freeskiing a snowboarding.

V rámci jarnej edície uvidíte niekoľko premiér tejto sezóny ako napríklad skvelý film Red Bull Storm Chase o windsurfingu v tých najväčších búrkach alebo aj staršie tituly ako napr. Attractive Distractions, ktorý je podľa mnohých ocenení najlepším nezávislým filmom o surfovaní z roku 2014. Oproti minulému roku sa tak návštevníci môžu tešiť na širší výber športov/žánrov, takže každý si príde na svoje.

Trailer k jarnej edícii festivalu:

Ďalšou zaujímavosťou je, že okrem mainstreamových športov sa tvorcovia festivalu rozhodli dať viac priestoru aj novým športom ako napr. skateboarding či freestyle BMX, ktoré budú zastúpené aj prostredníctvom slovenských titulov Elare 2 (skateboarding) či Fantastik4 Vol. 2 (BMX). Tu je dôležité tiež poznamenať, že obidva filmy sú od mladých slovenských tvorcov Štefana Kurillu a Martina Schulteho. Nie sú to však jediné slovenské filmy v programe festivalu. Tým ďalším je snímka The Right Place od Jakuba Šipoša a Vlada Vizváryho o surfovaní a živote na Kanárskych ostrovoch.

Trailer The Right Place:

THE RIGHT PLACE-TRAILER from Jakub Sipos on Vimeo.

Okrem filmov, kde budú môcť diváci vidieť najmä športové výkony, festival ponúka tiež dokument o histórii cestnej cyklistiky s názvom Bicycle the Film od režiséra Michaela B. Clifforda (ocenený cenou BAFTA) či dokument o ceste na fatbiku naprieč Aljaškou Hunting for monsters.

Festival bude prebiehať v Bratislave od 13.5. do 16.5. vo Filmovom klube 35mm, klube Re:fresh a záverečná afterparty spojená s premietaním filmu Attractive Distractions bude prebiehať v Nu Spirit Clube. Po bratislavskej edícii navštívi festival aj ďalšie mestá, diváci si tak budú môcť pozrieť výber tých najlepších filmov aj Banskej Bystrici, Trenčíne, Žiline, Košiciach, Nitre a Poprade už 26.5.

Program festivalu pre Bratislavu nájdete na Facebooku alebo na www.adrenalinfestival.sk.

Predpredaj lístkov - Bratislava.

Program festivalu pre ďalšie mestá nájdete opäť na Facebooku.

Adrenalin Film Festival
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Adrenalin Film Festival)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu