Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ruský lekár (37) pozná recept na dlhovekosť: Vďaka tomuto budem žiť 150 rokov!

Doktor Alex Zhavoronkov vraj vie, ako sa dožiť 150 rokov
Doktor Alex Zhavoronkov vraj vie, ako sa dožiť 150 rokov (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Otázka starnutia už pekných pár rokov vládne nielen kozmetickému priemyslu. Podľa niektorých názorov dokonca zasahuje aj do globálnej ekonomiky. Doktor Alex Zhavoronkov (37) je presvedčený, že prišiel na to, ako oklamať čas a predĺžiť svoj život. Denne však kvôli tomu požíva až sto tabletiek!

Zhavoronkov, riaditeľ britského biogerontologického výskumného inštitútu a autor štúdie Nestarnúca generácia: Ako pokroky v biomedicíne pretvoria globálnu ekonomiku, očakáva, že sa vďaka svojej špeciálnej procedúre dožije aspoň 150 rokov. Okrem liekov Zhavoronkov pravidelne cvičí a neustále si kontroluje životné funkcie a „kvalitu“ buniek.

Podľa vlastných slov sa vzdal manželstva, potomkov aj honbou za materiálnymi statkami, aby sa mohol koncentrovať na výskum starnutia. „Dĺžka života súvisí s pocitom šťastia a odolnosť voči stresu súvisí s viacerými faktormi vrátane genetiky,“ myslí si Zhavoronkov a dodáva: „Ľudia už čoskoro uvidia ovocie biomedicínskeho výskumu, ktoré príde na trh a rapídne zníži smrteľnosť a predĺži zdravý život.“

Zhavoronkov je podľa britského denníka The Daily Telegraph veľmi optimistický: „Myslím, že do dvoch, troch rokov budeme poznať efektívne farmakologické riešenia založené na už dostupných liekoch, ktoré ľuďom pomôžu cítiť sa mladšími a zdravšími, zatiaľ čo ďalšie pokroky v regeneratívnej medicíne a génovej terapii sa stanú dostupnými pre ďalšie štúdium dlhovekosti.“

Feb 2012, in my lab at FNKC - http://www.fnkc.ru/

Posted by Alex Zhavoronkov on 10. marec 2012

Priemerný vek sa neustále zvyšuje, čo podporuje teóriu doktora Zhavoronkova. Podľa Národnej kancelárie štatistík sa dievčatká narodené dnes priemerne dožijú 82,8 roka, chlapčekovia o trošku menej – 78,8 roka. Kvalitu života im však zlepšujú nielen výdobytky modernej medicíny, ale aj ekonomické faktory a sociálne správanie sa.

Najjednoduchším receptom dlhovekosti sú však podľa expertov stále pravidelné prechádzky či obmedzovanie cukru, soli a tuku. „Žiť zdravo je vždy lepšie ako tabletky a dokazuje to, že je možné byť fit a aktívny aj vo veku 65 rokov a viac,“ myslí si doktor Peter Ellwood. Pôvodom ruský vedec Zhavoronkov však vidí budúcnosť ľudstva skôr v medicínskych technológiách a liečivách. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu