Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Alexandra (17) trpí záhadnou alergiou: Aby prežila, nesmie sa potiť ani plakať!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

SALT LAKE CITY - Alexandra Allen patrí k 35 ľuďom na svete, ktorí majú smrteľný strach z vody. Bežné denné aktivity ako umývanie rúk sú pre ňu postrachom a keď si chce dať sprchu, prežíva muky, o akých sa nikomu ani nesníva.

Sedemnásťročnej Alexandre lekári diagnostikovali veľmi vzácne ochorenie. Jej telo je alergické na vodu. Keby sa ocitla ponorená vo vode, mohlo by u nej nastať vnútorné krvácanie, ukrutné bolesti kĺbov a celé jej telo by bolo posiate svrbiacou vyrážkou. Ak sa chce osprchovať, musí postupovať maximálne rýchlo, aby sa stihla umyť, uvádza Daily Mail.

Čítajte tiež: Najhoršia reakcia na lieky, akú ste kedy videli, kráska (19) vyzerala ako smrť!

 

Alexandra (17) trpí záhadnou
Zobraziť galériu (3)

Bolesti a žihľavka ju môžu zachvátiť aj pri obyčajnom spotení sa, môže si teda dovoliť cvičenie alebo výraznejší pohyb iba v chladnejších podmienkach a sprchuje sa len trikrát týždenne. Podľa dermatológov neexistuje na túto zriedkavú diagnózu žiadna liečba. Jedinou účinnou radou je vyhýbanie sa plaču, krvi aj dažďu. Jej pokožka by reagovala úporným a nepredstaviteľným svrbením až bolesťou, ktorá by mohla trvať niekoľko hodín či dní, podľa závažnosti stavu.

Lekári tvrdia, že extrémna reakcia kože môže byť spôsobená chemickými látkami ako chlór, ktoré sa vo vode nachádzajú. Alexandra tvrdí, že na rozdiel od iných mnohých pacientov má šťastie, pretože svoj stav doteraz pomerne znesiteľne zvláda, keď sa riadi radami lekárov. Navyše, niektoré antihistaminiká dokážu prejavy alergie zmierniť.

Alexandra (17) trpí záhadnou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu