Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

21-členná delegácia zo Švajčiarska smeruje na SIAF

21-členná delegácia zo Švajčiarska smeruje na SIAF Zobraziť galériu (2)
21-členná delegácia zo Švajčiarska smeruje na SIAF (Zdroj: PR)

Medzinárodné letecké dni si za posledné roky vybudovali vynikajúcu povesť na domácej pôde, ale aj v zahraničí. Podujatie už dávno prerástlo regionálny rozmer, svedčí o tom stúpajúci záujem zahraničných účastníkov na najväčšom leteckom podujatí na Slovensku.

Návštevníci sa aj tento rok môžu tešiť na bohatý program leteckých ukážok či rôznorodú leteckú techniku na zemi. Jedným z účastníkov, ktorý potvrdil svoju účasť je akrobatická skupina zastupujúca Švajčiarske vzdušné sily, PC-7 Team. Manévrovacie schopnosti na sliačskej oblohe predvedie aj bojové lietadlo F-18, ktoré mohli návštevníci vidieť v rámci MLD SIAF 2012.

          We will be there!

          Aj týmito slovami deklarujú piloti švajčiarskej formácie na sociálnej sieti MLD SIAF, že sa na Leteckú základňu Sliač už veľmi tešia. Dynamika – Elegancia – Presnosť. To sú synonymá akrobatickej skupiny Švajčiarskych vzdušných síl PC-7 TEAM. Vysoká úroveň profesionality, pestré letové ukážky, bezpečnosť, a k tomu tímový duch sú na prvom mieste švajčiarskej pýchy. Lietanie skupinovej akrobacie na vrtuľovom lietadle z hľadiska dostupného výkonu motora a rýchlosti akcelerácie je veľmi náročné a vyžaduje si skutočné pilotné majstrovstvo. Všetci členovia tímu sú však profesionálni piloti lietajúci na lietadlách F/A-18 Hornet. Niet divu, že tím s deviatimi cvičnými lietadlami Pilatus NCPC-7, dokáže zapôsobiť každý rok na desiatky tisíce divákov v zahraničí. Potlesk milovníkov letectva zožali v Taliansku, Francúzsku, Írsku, Nemecku, Izraeli, Maďarsku i v Českej republike a bez pochyby tak bude aj na Sliači, 29. – 30. augusta 2015.

21-členná delegácia zo Švajčiarska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR)

          História PC-7 Team

          Švajčiarska formácia PC-7 team predviedla majstrovstvo akrobacie prvýkrát počas majstrovstiev vzdušných síl (air force championships) v Dübendorfe v roku 1988. Ich výkony prijala verejnosť s veľmi dobrými ohlasmi. Skupina začala byť aktívna až o rok neskôr, počas 75. výročia Švajčiarskych vzdušných síl. Za vznik švajčiarskej akrobatickej formácie PC-7 TEAM sa preto považuje rok 1989.

          V oblakoch sa predvedie aj F/A-18 Hornet

          F-18 Hornet je viacúčelové nadzvukové stíhacie lietadlo, ktoré vzišlo z prototypu YF-17A. Hornety sa pre svoje kvality rozšírili a dodnes slúžia i mimo ozbrojených síl USA. Lietadlo je vo výzbroji Austrálie, Kanady, Fínska, Kuvajtu, Malajzie, Španielska a Švajčiarska. Práve stroj s helvétskym krížom bude brázdiť oblohu nad Sliačom počas SIAF 2015. Snáď svetovo najznámejším propagátorom lietadiel F-18, je akrobatická skupina amerického námorníctva BLUE ANGELS – Modrý Anjeli z leteckej základne Pensacola na Floride.

Vstupenky môžete kúpiť na PREDPREDAJ.SK

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu