Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pozor, aj z vášho počítača sa môže stať brak: Najpoužívanejší Windows na svete má fatálnu chybu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Počítače si tak povediac žijú vlastným životom, samostatne sa aktualizujú a ak je nejaký problém, prosto zavoláme kamaráta informatika alebo kolegu z IT oddelenia. Avšak, všetci užívatelia operačného systému Windows 7, pozor! Jedna z najnovších aktualizácií spôsobí, že váš počítač sa zamotá do nekonečného kruhu, z ktorého niet návratu!

Automatická aktualizácia KB3033929 ukrýva v sebe chybu, ktorá spôsobí, že počítač požiada o reštartovanie systému. Avšak mašinu sa vám už nikdy nepodarí znovu zapnúť, budete sa točiť v kruhu reštartovania systému. S touto chybou sa už  od minulého utorka musia pasovať stovky nešťastných užívateľov operačného systému Windows 7, ktorý je stále so svojím takmer 50-percentným podielom najpoužívanejším systémom na svete.


Prečítajte si aj Dávajte si pozor! Na Facebooku je zákerný vírus, ktorý vám ukradne údaje a prevezme kontrolu nad PC!​


Každý druhý utorok v mesiaci totiž spoločnosť Microsoft vyšle do sveta pravidelnú zbierku aktualizácií, ktoré sa väčšine užívateľov nainštalujú do počítačov automaticky. Odhaleniu, že ste sa stali obeťou programátorskej chyby, predchádza informácia zo strany systému, že proces aktualizácie sa nesprávne ukončil a počítať treba resetovať.

Z tohto bodu už niet návratu, dá sa použiť jedine obnova celého systému do predchádzajúceho stavu. Navyše, okrem Windows 7 môže táto chybná aktualizácia týkajúca sa šifrovacieho algoritmu SHA-2 zasiahnuť aj Windows Server 8. Ak nemáte nainštalované automatické aktualizácie, tak máte výhodu. Ideálnym riešením je aktualizovať svoj počítač manuálne. Najhorší scenár môžu očakávať najmä užívatelia, ktorí majú nainštalovaný viac ako jeden operačný systém.

Pozor, aj z vášho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Windows)

Firma totiž varuje, že nie je vhodné ani vynechať aktualizácie z celého balíka. Sú tam aj riešenia kritických chýb všetkých podporovaných verzií systému Windows a internetového prehliadača Explorer známe z minulého mesiaca. Tento balík rieši avizovaný problém s bezpečnosťou, medzeru v skriptovacom jazyku VBScript, ktorú by mohli využiť heckeri, aby sa prepašovali k takmer neobmedzeným informáciám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu