Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

McDonald's odhalil tajomstvo: VIDEO dokazuje, z čoho sa naozaj vyrábajú hranolky!

Tajomstvo výroby hranolčekov
Tajomstvo výroby hranolčekov (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Ak občas zájdete do fast foodu a zamýšľate sa nad tým, z čoho sú urobené hranolky, ktoré vám tak veľmi chutia, my vám ponúkame odpoveď. Jeden novinár nedávno navštívil fabriku, v ktorej sa táto nezdravá pochúťka vyrába a nakrútil všetko na video. Možno budete prekvapení.

Hranolky z McDonaldu patria medzi obľúbené pochúťky spomedzi pokrmov reštaurácií rýchleho občerstvenia. Mnohí ľudia si myslia, že sú plné rôznych chemikálií, obchodný reťazec ale tento mýtus vyvrátil. Pravdou totiž je, hoci to možno znie neuveriteľne, že sa vyrábajú zo skutočných zemiakov.

Dokazuje to nasledujúce video, ktoré nakrútil moderátor amerického programu Mythbusters Grant Imahara. Odhalil tak tajomstvo výroby hranolčekov a zistil, čo pri ich konzumácii končí v našich telách. Zábery zachytávajú proces výroby od zbierania zemiakov z poľa až po ich tepelné spracovanie. Zemiaky sa najprv prepravia na dopravníkovom páse, následne ošúpu a pokrájajú. Jednotlivé kúsky sa potom namočia do glukózy, vďaka ktorej si zachovajú žltú farbu a taktiež do kyseliny sodnej pyrofosfátovej, ktorá zabráni ich zošednutiu. Nakoniec sa hranolky čiastočne vysmažia a zmrazia.

Tajomstvo výroby hranolčekov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu