Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tínedžer (17) oblafol celú Ameriku: Počas školských prestávok sa stal milionárom, všetko je inak!

Mohammed Islam Zobraziť galériu (3)
Mohammed Islam (Zdroj: facebook, instagram)

NEW YORK - Celá Amerika bola hotová z príbehu tínedžera z newyorského Queensu, ktorý dokázal už vo svojom mladom veku zarobiť desiatky miliónov dolárov. Malo sa tak stať počas obedňajších prestávok v škole. Teraz sa však ukázalo, že chlapec so všetkými pekne vybabral a všetko je úplne inak.

Newyorský magazín minulý týždeň zverejnil príbeh sedemnásťročného Mohammeda Islama, ktorý študuje na strednej škole Stuyvesant High School. Mladík porozprával o tom, ako zarobil neskutočné peniaze, a to tak, že počas obedňajších prestávok v škole začal obchodovať na burze s cennými papiermi. Na jeho bankovom účte sa vďaka investíciam a akciovému portfóliu podľa vlastných slov nachádzala osemmiestna suma, konkrétne 72 miliónov dolárov (58 miliónov eur).

Islama začali pre jeho geniálnu schopnosť narábania s peniazmi prezývať "Vlk z Wall Street". Za zarobené peniaze si už vraj kúpil apartmán na Manhattane aj BMW, hoci ešte nemá vodičák. Taktiež mal tráviť svoje večery v drahých reštaurácií, kde pozýval kamarátov na drahé jedlo.

Tínedžer (17) oblafol celú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook, instagram)

Po skončení strednej školy Mohammed plánoval ísť na univerzitu a popritom spolu s ďalšími mladými investormi založiť hedžový fond.

Tínedžer (17) oblafol celú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: facebook, instagram)

"Kvôli čomu sa svet točí? Kvôli peniazom. Ak peniaze nie sú v pohybe, ak firmy neobchodujú, potom nie sú ani inovácie, tovar, investície, zisk a ani práca," povedal Islam magazínu.

Jeden veľký podvod

V pondelok vyšli na povrch v súvislosti s údajným milionárom nové informácie. Mohammed sa týždenníku New York Observer priznal k tomu, že v skutočnosti žiadnym boháčom nie je. Jeho peniaze totiž pochádzajú z fiktívnych obchodov. Povedal, že nemá ani poňatia o tom, ako prišiel na to, že má na účte osemmiestnu sumu "Pravda je taká, že síce obchodujem, ale nie so skutočnými peniazmi. Na trhu som nezarobil ani penny."

Rodičia na správu o tom, že ich syn klamal celému svetu, zareagovali veľmi zle. "Môj otec sa ma chce zriecť a mama povedala, že so mnou už v živote neprehovorí. Vraj mi už nemôžu viac veriť. Odvtedy som sa s nimi nerozprával," dodal stredoškolák, ktorý teraz prespáva u kamaráta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu