Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Najbohatší Slováci majú majetok za 5,6 miliardy eur

Forbes Zobraziť galériu (2)
Forbes (Zdroj: Forbes)

Magazín Forbes v novembri prináša druhé vydanie Rebríčka Najbohatších Slovákov. Hodnotu majetku desiatky najmajetnejších odhaduje na 5,6 miliardy eur. Na čele rebríčka je Andrej Babiš, druhý je Ivan Chrenko a tretí Jaroslav Haščák.

Prvú trojku tak tvoria súčasný český minister financií, ktorý biznis vymenil za politiku. Ďalej Ivan Chrenko, ktorého developerská skupina HB Reavis sa rozhodla expandovať aj do Londýna a Jaroslav Haščák, managing partner investičnej skupiny Penta.

Oproti minulému roku sa majetok hornej slovenskej desiatky zvýšil takmer o pätinu. Hlavným dôvodom je, že Agrofertu Andreja Babiša sa darí, ale nezaostávajú ani ostatné spoločnosti.

Do desiatky najbohatších Slovákov sa dostali ešte zástupcovia J&T Finance Group a pôvodní zakladatelia najúspešnejšej slovenskej globálnej spoločnosti ESET.

Novembrový Forbes okrem exkluzívneho rebríčka prináša rozhovor s Martinom Kúšikom, štvrtým najbohatším Slovákom, ktorý po odchode z Penty rozbieha vlastnú investičnú spoločnosť. Prezradí, prečo obdivuje Warrena Buffetta, kde hľadá zmysel života i to, ktorá firma má šancu získať od neho investíciu na ďalší rast.

V magazíne nájdete aj prehliadku americkej centrály spoločnosti ESET v San Diegu, pohľad do mäsiarenskej časti impéria Andreja Babiša, rozhovor s partnerom Penty Jozefom Oravkinom o plánoch spoločnosti v realitách a veľký príbeh o tom, ako sa najbohatší človek žijúci na Slovensku - Ivan Chrenko - rozhodol s HB Reavisom vstúpiť do Londýna.

Antivírusová spoločnosť ESET vás pozýva na konferenciu ESET Security Days, na ktorej sa dozviete, ako ochrániť svoju firmu pred najmodernejšími typmi digitálnych útokov. Exkluzívne si na nej budete môcť vyskúšať pripravované technologické novinky tejto spoločnosti. Konferencia sa uskutoční 19. novembra o 9:00 v bratislavskom hoteli Austria Trend.

Pozor, aj Forbes Vám skrášli Vianoce! Predplaťte si magazín Forbes a zaradíme vás do súťaže o štedré ceny! 

Online objednávka a viac informácií na www.forbes.sk

 

Oslávte s nami 4. výročie na Slovensku a kúpte si Forbes, ktorý musíte mať!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu