Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Briti dali Slovensko na prvé miesto v Európe: Nikde inde sa tak lacno a dobre neopijete!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN – Pred pár rokmi si Bratislavčania museli zvyknúť na prílev britských „turistov“, ktorí prichádzajú iba na víkend, aby ochutnali nočný život v hlavnom meste Slovenska. Zväčša ide o mladých mužov, z ktorých jeden sa chystá oženiť a v srdci Európy si organizuje lacnú rozlúčku so slobodou. Kým väčšina Bratislavčanov hlučným správaním Britov nie je nadšená, tí sa sem hrnú stále vo väčších počtoch. My už vieme prečo!

Špecialisti v oblasti cestovného ruchu vypočítali, že Bratislava je najlacnejšie miesto pre tento druh zábavy. Na všetko podstatné potrebuje záujemca o víkend plný nekončiacej zábavy iba 122 eur (96 libier, 157 dolárov). Podobná cesta na víkend len z Londýna do Blackpoolu vyjde na takmer dvojnásobok tejto sumy!

„Ísť na rozlúčku so slobodou do zahraničia je medzi čoskoro ženatými mužmi veľmi populárne a vďaka značnému ušetreniu nákladov je pochopiteľné prečo,“ hovorí Simon Philip, vedúci cestovnej kancelárie a ďalej vysvetľuje: „Východná Európa ponúka jedny z najlepších služieb za tieto peniaze, najmä mestá ako Bratislava, Tallin a Budapešť sa môžu pochváliť lacným ubytovaním, vstupmi do klubov a čo je možno najdôležitejšie, lacným pivom.“

Britom sa na Slovensku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ibtimes.co.uk)

„Briti miera do eurozóny aj kvôli výhodám zo silnej libry. V tomto roku vymeníte 300 libier za 374 eur, v porovnaní s minulým rokom, vtedy ste dostali len 358 eur. Náš výskum ukazuje, že za to si môžete zaplatiť pár slušných drinkov navyše,“ opisuje motívy zábavychtivých Britov Simon. Z týchto dôvodov možno predpokladať, že Bratislavu budú čoskoro cudzinci z ostrovov vnímať už len ako PARTYslavu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu