Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vieme čo spája Robbieho Williamsa a Eltona Johna

Kávovary značky JURA majú doma mnohé celebrity. Zobraziť galériu (6)
Kávovary značky JURA majú doma mnohé celebrity.

Okrem toho, že sú obidvaja špičkoví britskí hudobníci, majú títo páni aj spoločné chute. Obaja sa totiž radia medzi vyberavých kávičkárov. Dokonca doma vlastnia aj rovnaký kávovar, ktorý patrí vo svete medzi špičku v prémiových plnoautomatických strojoch na espresso.

A nie sú jediní. Kávovary švajčiarskej značky JURA s už viac ako 80-ročnou tradíciou majú vo svojej domácnosti aj ďalšie celosvetovo známe mená ako napr. Clint Eastwood, Paris Hilton či oficiálny veľvyslanec tejto značky Roger Federer a jeho manželka, slovenská rodáčka Mirka Vavrinecová. Navyše, tieto stroje na kávu neobišli ani našu krajinu a nájsť sa dajú už aj v mnohých domácnostiach či firmách u nás.

My sme sa rozhodli zistiť, prečo sú tieto stroje na kávu také obľúbené. Okrem toho, že pracujú s prvotriednou technológiou prípravy kávy a majú krásny dizajn, je ich obsluha a údržba až detsky ľahká. Rôzne druhy vynikajúcich kávových nápojov dokážete pripraviť stlačením jediného tlačidla. Zaujímavý je však aj príbeh značky JURA, ktorý je ukážkou švajčiarskej precíznosti  a úspechu.

Vieme čo spája Robbieho
Zobraziť galériu (6)

JURA Elektroapparate AG, bola založená v roku 1931 pánom Leom Henzirohstom vo švajčiarskom mestečku Niederbuchsiten. To sa nachádza na južnom konci pohoria Jura. A práve tieto hory dali  firme jej názov. Na začiatku vyrábala JURA rôzne domáce spotrebiče. Neskôr sa však zamerala iba na výrobu kávovarov a stala sa jedným z priekopníkov v oblasti ich vývoja. Už od polovice 80. rokov patrí medzi hlavných prispievateľov k pokroku na poli plnoautomatických kávovarov. Tradičná švajčiarska značka sa postupne stala globálne známou a jej červené logo sa stalo široko-ďaleko vyhľadávaným medzi tými, ktorí chcú mať vždy po ruke stroj na prípravu prvotriednej kávy ako z obľúbenej kaviarne.

Ak sa budete niekedy pohybovať v okolí Niederbuchsitenu vo Švajčiarsku, navštívte výstavu s názvom JURA World of Coffee. Tá rozpráva cez sériu vzrušujúcich príbehov o histórii kávy. Predstavuje ozajstný výlet do fascinujúceho sveta kávy v čase a priestore. Zo značky sa tu stáva zážitok, ktorý možno vnímať všetkými zmyslami.  

Vieme čo spája Robbieho
Zobraziť galériu (6)

 

Ak chcete mať aj vy kávovar ako hollywoodske hviezdy, navštívte predajňu JURA Store v priestoroch BBC1 na Prievozskej ul. v Bratislave. Táto značková predajňa je jedinečná svojho druhu v strednej Európe. Na jednom mieste sa tu môžete od odborníkov dozvedieť všetko o príprave kávy a tiež to, ktorý z kávovarov sa vám bude najviac hodiť. Vyskúšajte si tu tieto prvotriedne stroje a budete prekvapení, aká ľahká je ich obsluha. Sami sa presvedčte, akú výbornú kávu dokážu tieto kávovary švajčiarskej značky pripraviť. Pracovníci JURA Store vás ňou radi ponúknu. Viac o príprave kvalitnej kávy sa dočítate aj na stránke www.jurastore.sk.

Vieme čo spája Robbieho
Zobraziť galériu (6)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu