Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Totálna panika počas letu zo Splitu: Pripravte sa, o šesť minút sa zrútime do mora!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: esma.fr)

LONDÝN - Cestujúci počas letu zo Splitu do francúzskeho Nantes zažili hororové chvíle. Jeden z motorov lietadla totiž vypadol a oni sa už v duchu modlili a mysleli si, že čoskoro príde ich koniec. Ich obavy potvrdil aj samotný pilot, z ktorého slov zamrazí ešte aj teraz.

Boeing 737 patriaci aerolinkám Europe Airpost letel 23. augusta z Chorvátska do Francúzska. Počas charterového letu sa však prihodilo niečo, čo pasažierov poriadne vydesilo. "Pilot nám krátko po vzlete oznámil, že máme očakávať turbulencie. Potom si ľudia v zadnej časti lietadla všimli, že jeden motor prestal pracovať, čo neskôr potvrdil aj samotný pilot," opísal otrasný zážitok turista Benjamin Girard, ktorý cestoval s manželkou a dvoma malými dcérami.

Posádka stroja hneď nato vyhlásila núdzový stav. Keď sa ľuďom plačlivým hlasom prihovoril pilot a oznámil im, že "o šesť minút sa lietadlo zrúti do Jadranského mora, a že možno nastane aj výbuch", nastala totálna panika.

Pasažierom bolo povedané, aby si obliekli záchranné vesty, sňali zo seba všetky šperky a pripravili sa na pristátie na vode. "Ľudia plakali a kričali od hrôzy. Bola to nepredstaviteľná hrôza. Dokonca aj letušky a stevardi spanikárili a úplne zbledli," dodal Benjamin.

Nakoniec všetko dobre dopadlo, keď sa pilotom podarilo bezpečne núdzovo pristáť v talianskych Benátkach, informuje Daily Mail. Letecká spoločnosť teraz celý incident bagatelizuje. Jej hovorca uviedol, že na palube síce vznikla panika, ale zároveň trvá na tom, že bezpečnosť cestujúcich nebola ohrozená.

"Počas letu zo Splitu do Nantes došlo k incidentu s motorom. Pilot sa preto rozhodol pristáť v Benátkach, pričom o tom vopred informovala pasažierov. Posádka tento postup nacvičovala, takže nehrozilo žiadne riziko a lietadlo bezpečne pristálo," stojí v oficiálnom vyhlásení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu