Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na pláži strašil prapodivný tvor: Hádanka rozlúštená, vieme, čo to je!

Kostra raje ostnatej Zobraziť galériu (3)
Kostra raje ostnatej (Zdroj: profimedia.sk)

WESTON-SUPER-MARE - Veľké prekvapenie čakalo na manželov Worthingtonovcov, ktorí sa prechádzali vo Veľkej Británii po pláži. Na brehu totiž našli zdochlinu zvieraťa, ktorá vyzerala ako z iného sveta.

Lisa a Peter Worthingtonovci sa boli so svojimi dvoma deťmi pred pár dňami prejsť na pláži v prístavnom meste Weston-super-Mare v anglickom grófstve North Summerset. Ich pes tam objavil kostru nejakého čuda. Jeho hlava vyzerala ako lopata, nemalo to žiadne končatiny, zato však tomu nechýbal dlhý chvost.

Na pláži strašil prapodivný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na pláži strašil prapodivný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodina odniesla pozostatky neznámeho tvora domov a na druhý deň ich ich desaťročný syn zobral do školy, kde spolužiaci hádali, čo by to mohlo byť. "Ľudia prišli s viacerými bláznivými nápadmi. Niekto si dokonca myslel, že môže ísť o lamu, lebo ten chvost vyzerá tak trochu ako krk," povedala Lisa.

Pravdou je, že kostra nepatrí ani morskému monštru ani lame. V skutočnosti ide o raju ostnatú, čo potvrdil aj David McCubbin z morského akvária Weston. "Tento druh sa zvyčajne pohybuje v hĺbke 10 až 60 metrov. Na jar, resp. leto sa ale presúva do plytších vôd," vysvetlil pre denník Cheddar Valley Gazette.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu