Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vynaliezavý Poliak: Koňa schoval na balkóne

Poliak Borys kobylu ustajnil na balkóne
Poliak Borys kobylu ustajnil na balkóne (Zdroj: metro.co.uk)

GRAJEWO – Poliaci vedia byť mimoriadne vynaliezaví. Napríklad aj pri ochrane majetku. Obyvateľ mesta Grajewo sa bál, že kamarátovho koňa ukradnú zlodeji, tak ho „zaparkoval“ na balkóne paneláku.

Len si to predstavte. Na sídlisku kráčate po chodníku medzi panelákmi a v tom počujete erdžanie. Obzeráte sa, no nikde nikoho. V tom zdvihnete zrak o čosi vyššie a na balkóne bytovky zbadáte dospelého koňa. Takýto obrázok sa naskytol obyvateľom mesta Grajewo na severovýchode Poľska.

Kobyla menom Dolina takto zabávala okoloidúcich celé popoludnie. Šiju naťahovala z balkóna bytu, ktorý patrí Borysovi Kozlowskému. Ten si koňa požičal od kamaráta, aby mu pomohol pokosiť trávnik pred bytovkou. Mesto totiž zaviedlo úsporné opatrenia a verejné priestranstvá boli tak zarastené, že sa na to nemohol dlhšie pozerať.

Majiteľ si však pre Dolinu nemohol prísť v dohodnutý čas a tak Borysovi neostávalo nič iné, ako nahnať ju krížom cez byt až na balkón. „Nechcel som, aby ju niekto ukradol. Veľmi mi pomohla s trávnikom a kosačku by som tam tiež nenechal len tak pohodenú,“ vysvetlil Borys.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu