Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Túžite po lepšom sexe? Stačí pár minút „navyše“

Sex v aute a Parkovisko lásky.
Sex v aute a Parkovisko lásky. (Zdroj: vanitifair.it, La Parada Del amor Fan page Facebook)

BRATISLAVA - Čo robievate bezprostredne po sexe? Zaspíte, idete na cigaretu, otvoríte si pivo? Nabudúce sa radšej venujte nežnostiam. Zásadne to ovplyvňuje váš vzťah a dvojnásobne to platí v prípade, ak už máte deti!

Kanadskí vedci skúmali súvislosť medzi láskaním po sexe a samotnou spokojnosťou so sexuálnym životom a vzťahom partnerov. Do prieskumu zapojili 335 jednotlivcov a 101 párov. Zitili, že ľudia sa venujú bozkávaniu či objímaniu v priemere 15 minút po sexe.

„Keď ľudia myslia na sex, väčšinou tým myslia samotný pohlavný styk alebo orgazmus. To však pre spokojnosť so sexom a samotným vzťahom vôbec nie je dôležité,“ vysvetľuje líderka vedeckého tímu Amy Muise. Skúmanej vzorke spolu s kolegami „nakázala“, aby sa nežnostiam po sexe venovali dlhšie než priemerných 15 minút. O tri mesiace neskôr respondenti uviedli, že sú so svojimi sexuálnymi životmi a vzťahmi s partnermi spokojnejší. Frekvencia pohlavného styku pritom nehrala žiadnu úlohu.

Vedcov tiež prekvapilo, ako nežnosti po sexe účinkovali na páry s deťmi. „Rodičia často majú menej času na sex a romantiku. Zopár minút bozkávania a objímania po styku malo na ich vzťah oveľa silnejší účinok ako pri bezdetných pároch,“ dodala Amy Muise.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu