Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Údajne popravená exmilenka Kim Čong- una sa objavila na verejnosti

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG - Bývalá priateľka severokórejského vodcu Kim Čong- una, o ktorej údajnej poprave vlani informovali západné médiá, sa po deviatich mesiacoch objavila na verejnosti. Speváčka hjona Song- wol v piatok prehovorila na zhromaždení robotníkov v Pchjongjangu, ktoré natáčala miestna televízia. Napísal o tom dnes britský denník The Times.

Správy o údajnej poprave speváčky priniesli médiá vlani v auguste. Hjona Song- wol podľa nich skončila pred popravčou čatou spoločne s ďalšími známymi severokórejskými hudobníkmi kvôli šíreniu pornografie.

Podľa obvinenia sa členovia orchestra Unhaso, presláveného vlasteneckými pesničkami, vrátane speváčky hjona natáčali pri sexe a nahrávky potom predávali. U zadržaných boli vraj tiež objavené výtlačky biblie a všetci boli označení za politických disidentov. Denník The Daily Telegraph napísal, že popravu boli nútení slovedať ich príbuzní a členovia ďalších známych severokórejských popových skupín, ktorí boli potom poslaní do pracovných táborov.

Kim Čong - un, ktorý sa stal vodcom KĽDR po smrti svojho otca v decembri 2011, sa údajne s hjona zoznámil pred viac ako desiatimi rokmi a udržiaval s ňou vzťah. Jeho otec Kim Čong- il vraj s tým nesúhlasil a nariadil synovi rozchod. Hjona sa potom vydala za dôstojníka severokórejskej armády, ale podľa niektorých tvrdení sa ďalej s Kimom vídala.

Súčasná manželka bola členkou orchestra Unhaso, než si severokórejského vodcu vzala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu