Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Učenie nie je zábava, ale tvrdá drina!

(Zdroj: iPcko)

Málokomu sa chce učiť kvôli tomu, že by ho to bavilo. Človek má väčšinou pred sebou cieľ, ktorý naplní jedine poctivým štúdiom. No učenie si vyžaduje jeho energiu, úsilie a čas. Čo však robiť v prípadoch, keď to jednoducho nejde? Dospelí už možno zabudli na všetky tie obavy a zlyhania, ktorým sa im vďaka problémom v učení dostalo. Deti a mladí študenti zas ešte nestihli spoznať, čo v takých chvíľach podniknúť.

Práve v období maturít, monitorov a učenia sa na prijímačky, by sa nejaká tá rada zišla. Dobrovoľníci na internetovej poradni pre mladých IPčko.sk sa denne stretávajú aj s takýmito problémami. „Človek si možno povie, že o nič nejde, je to len škola. No ťažkosti v škole a v učení určite netreba podceňovať. Viacerí mladí ľudia sú pre svoje školské výsledky frustrovaní a ťažko prežívajú životnú prehru, za akú danú situáciu pokladajú. A aby toho nebolo málo, často sa do toho zapoja aj obavy z reakcie ich vlastného okolia. Či už ide o rodičov s prehnanými nárokmi na školský výkon, alebo partiu kamarátov, ktorí ho vysmejú“, približuje prežívanie mladých ľudí psychologička Barbora Holíková z IPčko.sk.

K tomu, aby šlo učenie ľahšie a prinášalo vytúžené úspechy Vám môže pomôcť i nasledovné video. Dobrovoľníci zo spomínanej poradne každý mesiac pravidelne otvárajú rôzne problémové témy v rámci kampane „Neboj sa byť normálnym“. Ich cieľom je ukázať ľuďom, že mať problémy je celkom normálnou realitou života a je na mieste, ak sa riešia. Viacerí odborníci sa prostredníctvom videí prihovárajú verejnosti, aby tak objasnili zákutia ľudskej duše a prežívania človeka. Tentokrát na tému ŤAŽKOSTI S UČENÍM.

Nevzdať sa a zabojovať naozaj pomáha. „Nejde to len tak ľahko, no ten pocit spokojnosti a výhry nad vlastnou lenivosťou a všetkými tými výhovorkami, prečo by bolo lepšie radšej sa ani nesnažiť, stojí za to. Nielenže tým študenti dosiahnu lepšie výsledky a školské úspechy, ale podporujú v sebe rozvoj vlastností ako vytrvalosť, trpezlivosť a odhodlanie. A všetka tá tvrdá drina prináša svoje ovocie, kde už nechýba ani zábava“, hovorí o význame odmeňovania psychologička Barbora Holíková.

Viac na www.ipcko.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu