Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovensko predbehlo Ameriku. Máme to, čo Oprah Winfrey ešte len pripravuje

Slovensko predbehlo Ameriku. Máme to, čo Oprah Winfrey ešte len pripravuje
Slovensko predbehlo Ameriku. Máme to, čo Oprah Winfrey ešte len pripravuje

Pred niekoľkými dňami Oprah Winfrey ohlásila svoje pripravované turné v 8 mestách USA. Ide o dvojdenné transformačné víkendové podujatie s vybranými hosťami, top autormi a trénermi, ktorého sa má zúčastniť tisíce ľudí, prevažne žien.

Naše Slovenky však nemusia cestovať do amerických miest, aby zažili takúto silu, energiu a inšpiráciu, lebo podujatie podobného formátu, RealWoman Fórum, sa už po tretíkrát uskutočňuje u nás na Slovensku v Bratislave.

Že by slovenské ženy predbehli samotnú Ameriku a Oprah Winfrey? Alebo západ už nie je našou jedinou inšpiráciou a využívame náš vlastný potenciál?

Oprah Winfrey je právom označovaná za jednu z najvplyvnejších žien sveta. Okrem všetkých mediálnych úspechov jej najvýznamnejší prínos spočíva v podpore žien. Oprah považuje za svoje poslanie pomoc ostatným ľuďom a hovorí: „Mojou životnou prácou je napĺňanie môjho potenciálu a vedenie iných ľudí k naplneniu ich najvyššieho potenciálu. Chcem, aby sme našli naše poslanie a nazbierali odvahu ho aj žiť.

Na Slovensku tieto slová nie sú pre nás nové. Nemáme zatiaľ slovenskú Oprah, ale máme ženy a organizácie, ktoré pomáhajú ostatným ľuďom napĺňať ich potenciál. Sú to organizácie, ktoré nezaložili nám vzdialené Američanky, ale vychádzajú z iniciatívy a nadšenia slovenských žien. „Ženy na Slovensku majú veľké srdcia, sú otvorené novým podnetom a mnohé sú pripravené svoj potenciál aktivovať a naplno ho vyjadriť. Túžia po živote, ktorý ich bude vnútorne napĺňať a iných inšpirovať k pozitívnej zmene.” hovorí Katarína Zacharová, zakladateľka organizácie RealWoman, ktorá dňa 5. a 6. apríla v Bratislave už po tretíkrát uskutoční pre stovky žien na Slovensku a v Česku obdobné transformačné podujatie, RealWoman Fórum.

„RealWoman Fórum je víkendové transformačné podujatie, nie konferencia. Či ste žena alebo muž vašou účasťou vstupujete do komunity, v ktorej vládne solidarita, podpora a spolupráca. Sú to dva dni, ktoré vás posilnia, prebudia váš potenciál a posunie vás to v živote smerom k vašim cieľom a snom.” tvrdí Katarína Zacharová.

Evita Urbaníková, vydavateľka a spisovateľka, ktorá na tomto podujatí vystúpila v roku 2013, pridáva svoj zážitok: „To, čo sa vo vás počas toho fóra narodí a tých hodín, ktoré tam budete, sa nestratí ani počas noci. Nevyspíte sa z toho, stále tým budete žiť. Je to energia, ako keď sa prvýkrát zamilujete. A keď sa následne napojíte na dievčatá okolo RealWoman, tak potom vám to naozaj a doslova dokáže zmeniť život.”

Zázemie a dosah tohto podujatia deklaruje aj video, na ktorom uvidíte desiatky žien z rôznych oblastí profesionálneho života, ktoré sa podujatia RealWoman Fórum zúčastnili a o týždeň sa chystajú na ďalší ročník.

 

Oprah Winfrey pozýva na svoje podujatie top autorov a trénerov. Ani v tejto oblasti na Slovensku nezaostávame a na RealWoman Fóre 2014 okrem top slovenských a českých hostí, vystúpia aj svetoznámi hostia, ako je napríklad jedna z hviezd filmu Tajomstvo (The Secret), Marie Diamond. Ďalej Zoltán Demján, Radka Dohnalová, Peter Krištofovič, Jo Simpson a Katarína Zacharová.

 

„Dôvod, prečo ľudia zlyhajú je, že predstierajú, že sú niekto iní, ako to, kto sú. Tajomstvom  úspechu je autenticita.” prezrádza Oprah Winfrey a dodáva, Cieľom je žiť najlepšie a stať sa najvyšším vyjadrením toho, kto ste ako ľudská bytosť. Začni napĺňať svoje poslanie a použi svoj život na šírenie dobra vo svete.”

Aj keď v inom jazyku, od slovenských žien tiež počujeme podobné slová. “RealWoman je o autentickom sebavyjadrení vášho „real“, skutočného Ja vo vašom živote.  Každá žena a muž má príležitosť žiť život v integrite so svojimi hodnotami, talentami a snami, a tak tvoriť spokojný, úspešný a naplnený život.” súhlasí Katarína Zacharová, lebo na tohtoročnom RealWoman Fóre sa predstaví účastníkom nový koncept autentického lídershipu: „Ak cítite, že ste na správnom mieste, v správnom čase, so správnymi ľuďmi, robíte to, čo vám dáva zmysel a tvoríte niečo dobré pre ľudí, zaručene ste inšpiráciou a máte pozitívny vplyv na životy ostaných. Toto je koncept nášho lídershipu, ktorý spočíva v schopnosti každého z nás viesť a inšpirovať ostatných svojím príkladom.”

 

Rozhodnite sa. Buď pocestujete za Oprah, alebo využijete slovenskú príležitosť a pridáte sa k našim ženám, ktoré pre svoj lepší život hľadajú inšpiráciu a odvahu na RealWoman Fóre 2014.

Vstupenky si kúpite na www.predpredaj.sk

RealWoman

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu