Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ako bojovať proti vypadávaniu vlasov?

Michal Zapoměl, kaderník Zobraziť galériu (4)
Michal Zapoměl, kaderník (Zdroj: HairClinic)

Vypadávanie vlasov je bežný jav, ktorý postihuje veľkú časť populácie. Ide sčasti o prirodzený proces obnovy pokrývky hlavy, kedy miesto vypadnutých vlasov narastú nové. Denne nám vypadne približne sto vlasov, po umytí ich môže byť i viac. Pokiaľ ale máte pocit, že vám vlasy padajú čoraz viac, mali by ste možno spozornieť.

Vypadávanie vlasov postihuje stále viac mužov než žien. Príčiny sú rôzne, a neraz za stratu vlasov môže genetická výbava. Mužskú alopéciu, ako sa ochorenie spôsobujúce stratu vlasov označuje, vyvoláva okrem dedičných faktorov látka zvaná dihydrotestosterón (DHT). DHT vzniká z mužského pohlavného hormónu testosterónu. Hoci DHT podporuje rast ochlpenia na tele, na vlasy má paradoxne presne opačný účinok. Hromadí sa vo vlasových folikuloch a mazových žľazách ústiacich na povrch vlasovej pokožky. Vlasové cibuľky oslabuje až do takej miery, že sa stenčujú a vypadávajú, vlasový cyklus sa skracuje, a časom dochádza až k tomu, že nový vlas už nevyrastie.

Ako bojovať proti vypadávaniu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HairClinic)
Pri strate vlasov ale nemusí byť vždy na vine genetika. Dôležité faktory, ktoré ovplyvňujú, či dokonca narúšajú zdravý stav vlasov sú aj stresová záťaž, kožné choroby, alebo, a to hlavne u žien počas puberty, tehotenstva či v menopauze, hormonálne zmeny. Navyše, ženy často vlasy zaťažujú lakmi, tužidlami a fénovaním, ktoré vlasy a pokožku hlavy vysušujú a namáhajú, o častom žehlení a farbení nehovoriac. Za príčinami padania môžete hľadať aj problémy so štítnou žľazou, nesprávnu diétu či nedostatok vitamínov.

Ako vlasom pomôcť?

Pokiaľ za stratou vlasov nestoja hormóny či gény, zamyslite sa nad úpravou životosprávy. Zaraďte do jedálnička čerstvú zeleninu, ovocie, strukoviny, celozrnné pečivo a obilniny, biele mäso, semienka a oriešky. Pozor tiež na všetky „zázračné“ diéty, ktoré vám môžu skôr uškodiť než pomôcť.

Účinnou látkou v boji proti vypadávaniu vlasov je prekvapivo aj kofeín, ktorý prekrvuje pokožku hlavy. Správne prekrvenie napomáha rastu nových vlasov. Výborne účinkujú tiež prírodné extrakty, napríklad zo žihľavy či lopúcha. Látky obsiahnuté v lopúchu posilňujú vlasovú cibuľku, čim bránia jej oslabeniu a vypadnutiu vlasu.

Ako bojovať proti vypadávaniu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HairClinic)
V boji proti vypadávaniu vlasov vám môžu pomôcť aj vybrané doplnky stravy. Veľmi účinnú kombináciu látok obsahujú napríklad kapsule  HairClinic, ktorej pozitívny efekt bol potvrdený aj klinickou štúdiou. Kofeín, extrakt z lopúcha a vitamínový komplex k výžive pokožky hlavy pak obsahuje aktivátor a šampón rovnakej značky. Súčasťou je aj patentovaná látka LaminarghaneTM, ktorá vypadávanie vlasov obmedzuje práve tým, že pomáha zamedziť premene testosterónu na DHT. HairClinic teraz dostanete v lekárňach v balení obsahujúcom okrem vlasového aktivátoru, ktorý každé ráno a po umytí vlasov jednoducho aplikujete na pokožku hlavy, aj šampón zadarmo. HairClinic nielenže odstráni škodlivé DHT z pokožky, ale dokáže opätovne aktivovať poškodené vlasové folikuly a vám tak pomôcť k tomu, aby ste zo svojich vlasov opäť mali radosť.


Viac o produktoch proti vypadávaniu vlasov.

- reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu